Polonya, Belarus Ve Rusya Ürünlerini Boykot Karari Aldi

Polonya’da zincir marketler, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarinin ardindan Belarus ve Rusya menseili ürünleri boykot etme karari aldi.

Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatinin ardindan bir tepki de Polonya’da faaliyet gösteren zincir marketlerden geldi. Polonya’da faaliyet gösteren Biedronka, Carrefour, Aldi, Polomarket ve Netto bugünden itibaren magazalarinda Belarus ve Rusya menseili ürün satmayacaklarini açikladi.

Söz konusu marketler halihazirda satisa sunulmus olan ürünleri de raflarindan indirdiklerini bildirirken, Polonya genelinde faaliyet gösteren Almanya sermayeli ucuzluk marketi Lidl ise bünyesinde zaten Rusya ve Belarus mallarinin bulunmadigini açikladi.

Zincir marketlere Polonya’da faaliyet gösteren kozmetik zincirleri de eklendi. Kozmetik ve hijyen ürünleri satan Rossman, Hebe ve Kontigo magazalari da Rusya menseili satmama karari aldiklarini açikladi.

Rossman 52 adet Rus mali kozmetigi satmaktan vazgeçtigini kaydederken, Hebe magazasi ise Rus markalari Splat, Ecolatier, Natura Siberica, Organic People, Babuszka Agafia marka ürünleri raflarindan kaldirdi.
Kaynak: İHA