Kibar, 'Fatsa'mizin Köklü Sorunlarina Çözüm Üretiyoruz'

Tüm çalismalari sehirde yasayanlarin mutlulugu, refahi, huzuru ve daha güzel bir Fatsa için yaptiklarini söyleyen Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Dumlupinar Mahallesi Topaloglu mevkiisinde uzun süren altyapi çalismalarinin tamamlandigini, simdi siranin üst yapi çalismalarinda oldugunu ifade etti.

Kibar, 'Fatsa'mizin Köklü Sorunlarina Çözüm Üretiyoruz'


"40 yillik altyapi sorununa nester vurduk"

Sehrin yillarca bekleyen sorunlarina köklü çözümler ürettiklerini söyleyen Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Tüm süreçleriyle hassasiyetle takip ettigimiz ilçemiz Dumlupinar Mahallesi Topaloglu mevkiinde, 1980 yilinda ulasima açilan ancak, altyapisi hiç olmayan bölgenin 40 yillik altyapi sorununa nester vurduk. Dogal gaz çalismalarini tamamiyla bitirdigimiz bölgede hiç olmayan, asiri yagmurlarda muhtemel sel felaketine yol açabilecek tehlikenin önüne geçmek için yagmur suyu tahliye kanallarinin eksikligini giderdik. Ordu Büyüksehir Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Isleri(OSKI) ile birlikte, Topaloglu, Nazmiye Komitoglu, Sehit Ugur Yücetepe, Sehit Muhittin Akyol, Ceviz, Kayisi ve Dizdaroglu Sokaklarinda geçen sene ekim ayi basindan itibaren yenileme çalismalarina basladigimiz içme suyu ve kanalizasyon hatlarini 2021 Aralik ayi itibariyle tamamladik. OSKI Genel Müdürlügümüz, bu hizmetler kapsaminda, 1000 metre içme suyu, 1000 metre de, kanalizasyon hatti yapmistir. Belediyemiz Fen Isleri Müdürlügümüzce daha önce bu bölgede hiç olmayan yagmur suyu altyapi çalismalari, akabinde yol zayif zemin çalismalari 2022 Ocak ayi sonunda bitirdik. Telekom ile birlikte altyapisi olmayan Sehit Muhittin Akyol Sokagi internete kavusturduk. Tüm altyapi kurumlariyla koordineli bir sekilde çalistigimiz, çok eski bir yerlesim merkezi olan bu bölgede dekoratif tas ile yol yapim ihalesi kapsaminda Dumlupinar Mahallesi ve Mustafa Kemal Pasa Mahallelerimizde yüklenici firma 2022 Subat ayi itibariyle mevcut kaldirimlarin sökümüne ve tesviye çalismalarina baslamis ve çalismalari devam etmektedir” dedi.



"Altyapisini bitirdigimiz Topaloglu’nda üstyapi çalismalari tüm hiziyla sürüyor"

Dumlupinar Mahallesi Topaloglu mevkiinde eskisinden daha saglam ve nitelikli bir hale getirdikleri altyapi çalismalarindan sonra, üstyapi çalismalarina start verdiklerini kaydeden Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Fatsa’mizi çesitli yatirim projeleri ve altyapi çalismalari ile güzellestirerek halkimizin yasam kalitesini en üst düzeye çikarmak yolunda tüm enerjimizi harciyoruz. Tüm çalismalarimizi halkimizin mutlulugu, refahi, huzuru ve daha güzel bir Fatsa için yapiyoruz. Altyapisina dev bütçelerle ciddi yatirimlar yaptigimiz mevkide, yollarin zayif zemin kazisina baslayarak yol dolgusunu yaptik. Ardindan sicak asfalt çalismalarimizla kalici, standardi yüksek, konforlu yolu, bölge esnafimizin ve halkimizin hizmete sunacagiz. Dumlupinar Mahallesi Topaloglu mevkiinde söküm çalismalarina devam ettigimiz özelligini kaybetmis eski kaldirim taslarini, bir hafta içerisinde baslayacagimiz çalismalar kapsaminda bölgeyi modern dekoratif taslarla sik bir görünüme kavusturacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA