IYI Parti Zonguldak Il Teskilati'nda Toplu Istifa

IYI Parti Zonguldak Il Teskilati’nda kurucular kurulunda yer alan 50’ye yakin yönetici ve üye hem görevlerinden hem de partiden istifa ettiklerini açikladi.

IYI Parti Zonguldak Il Teskilati'nda Toplu Istifa


IYI Parti Zonguldak Il Disiplin Kurulu Baskani Asim Tazegül bugün düzenledigi basin toplantisinda IYI Parti’den istifa ettigini açikladi.

IYI Parti genel merkez yönetimini sert bir dille elestiren Tazegül, partide istifalarin üye bazinda da artacagini vurguladi. Tazegül açiklamasinda su görüslere yer verdi:

"Siyaset Hayatima 1993 yilinda Milliyetçi Hareket Partisi’nde üye ve delege olarak basladim. 2008 yilinda , Il Yönetim Kurulu Üyeligi sonrasinda Il Baskan Yardimciligi ve Üst Kurul Üyesi olarak siyasi hayatima devam ederken; 2016 yilinda degisim sürecinde Meral Aksener ile beraber hareket ettik. IYI Parti’nin kurulus sürecinde Genel Baskanimizin görevlendirdigi Samsun milletvekilimiz Bedri Yasar ve Yavuz Erkmen tarafindan Kurucu Il Baskani olmam teklif edildi. Bu teklifi, Zonguldak halkinin Ereglili bir baskani kabul etmeyecegini, böyle bir durumun partiye zarar verecegini düsünerek kabul etmedim. Sonrasinda Genel Merkez’den K.D.Z Eregli Kurucu Ilçe Baskani olmayi talep ettim. Genel Baskanimizin onayi ile kabul edildim. Mevcut sisteme dahil edilmeye çalisilan, dahil edilen ’Truva atlari’ olmustur. Büyük resmin bütününe bakip gerçek amaçlari okuyamayan ’gaflet uykusu’nda olan yöneticiler olmustur. Bundan sonrada olacaktir. Iyi insanlarin görevi de bunlarla mücadele etmektir. Truva atlari ile ser odaklari ile geçmiste defalarca mücadele edip oyunlarini bozduk, gerektiginde bugün de mücadele eder oyunlarini bozariz. Bizim tepkimiz, tek adamlik zihniyetine ve ’Ben yaptim oldu, Ben dedim oldu’ zihniyetiyledir. Bizim tepkimiz , bütün uyarilarimiza ragmen gerçekleri göremeyen, bizi dikkate almayan, omurgali bir durus sergileyemeyen yöneticileredir. Bu nedenlerle ben ve benimle beraber bu yolda yürüyen arkadaslarimiz ile aldigimiz ortak karar neticesinde, yönetimden, görevlerimizden ve partimizden istifa ettigimizi siz basin mensuplari ve kamuoyuna bildiririz."

Partiden istifa eden isimler de su sekilde belirtildi:

Kurucu Kurulu Asim Tazegül, Mehmet Likoglu, Mahir Akbaba, Ozan Çapar, Hüseyin Ugus, Fevzi Yüksel,

Il Disiplin Kurulu Asil ve Yedek: Asim Tazegül, Bayram Beceren, Mustafa Biçkici

Kdz. Eregli Yönetim Kurulu Asil ve Yedek: Ilgül Arkan, Ozan Çapar, Sükrü Sen, Naciye Biçkici, Eylem Keskin, Gülnür Likoglu, Ibrahim Malhatun, Cevat Gökmen, Ridvan Vayni.

Il Yönetim Kurulu: Mehmet Likoglu, Murat Keskin.
Kaynak: İHA