'Elazig Çedene Kahvesi' Cografi Isaret Belgesi Aldi

Elazig Çedene Kahvesi, cografi tescil belgesi aldi.

'Elazig Çedene Kahvesi' Cografi Isaret Belgesi Aldi
Elazig Çedene Kahvesi Elazig Ticaret ve Sanayi Odasi bünyesinde hizmet veren Cografi Ününler Çalisma Komisyonun titiz çalismasi ile sonuçlandirildi. Türk Patent ve Marka Kurumu Baskan Yardimcisi Dr. Mehmet Duyar tarafindan Elazig Çedene Kahvesi Cografi Tescil Belgesi Elazig TSO Baskani Asilhan Arslan’a takdim edildi. Elazig Çedene Kahvesi Cografi Tescil Belgesi için Türk Patent ve Marka Kurumundaki belge törenine Elazig TSO Baskani Asilhan Arslan, Meclis Baskan Vekili Veli Aksu, Genel Sekreter M. Mehmet Karabulut, Basin Halkla Iliskiler Müdürü ve Cografi Isaretler Çalisma Komisyonu Sekreteri Etem Yalin katildi.

Belge TPMK Baskan Yrd. Dr. Mehmet Duyar tarafindan Baskan Arslan’a verildi.

Elazig TSO Yönetim Kurulu Baskani Asilhan Arslan belge töreninde yaptigi degerlendirmede Elazig adina çok önemli bir ürünün Cografi Tescil Belgesini almis olmaktan çok büyük bir mutluluk duydugunu söyledi.

Baskan Arslan, “Odamiz bünyesinde hizmet veren ve aralarinda Il Tarim ve Orman Müdürlügümüz, üniversitemiz, medya kuruluslarimiz, Firat Kalkinma Ajansimiz ve odamiz profesyonellerinin bulundugu ekibimiz tarafindan çok önemli çalismalar yapilmaktadir. Çalisma komisyonumuz son bir yil içerisinde gerçekten hem bugün hem de gelecekte çok daha önemli bir ticari ürün olacak olan Menceki bugdayi ve ‘Elazig Çedene Kahvesi’ cografi tescil belgelerini ilimize kazandirmistir. Komisyonumuz ilimiz için deger ifade eden ürünlerle ilgili ayni kararlilikla çalismalarini devam ettirmektedirler. Oda olarak özellikle tarimsal ve hayvansal ürünlerimizin çok daha yüksek katma degere dönüsmesi ve ilimiz ekonomisine deger üretmesi hem de yogun istihdam ile issizlik sorununa çözüm üretilmesi hedeflenmektedir. Tarimsal tüm süreçlerin ve ayni zamanda üretim süreçlerinin de profesyonelce yönetilmesi için kooperatif, birlik ve yüklenici sirketlerimizi kurmus durumdayiz. Çok yönlü olarak yürütülen bu çalismalarda bir yandan tarladan üretim bandina kadar olan süreçlerin yönetilmesi planlanirken diger yandan da Ilimizin bu önemli degerlerinin tescillerinin yapilmasina gayret gösteriyoruz. Elazig kamuoyunun da israrla Çedene Kahvesinin tescilinin Elazig’da olmasi yönünde bir talepleri ve beklentileri olmustu bu beklentinin karsilanmis olmasi da ayri bir mutluluk kaynagi olmustur. Çedene Kahvesi üreten firmalarimizin odamizla iletisim halinde olarak cografi isaretli ürün logosu ile bu ürünü paketlemeleri ürüne deger katacak ve ilgili kanun geregince zincir marketlere dahi verebilecektir. Sehrimizin çok önemli bir degeri olan Elazig Çenede Kahvesini ilimize kazandiran ekibimize ve Türk Patent ve Marka Kurumumuza gösterdikleri hassasiyet ve hizli çözüm süreci için tesekkür ediyor, hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.



“Elazig’imiz zengin degerleriyle dikkat çekiyor”

Türk Patent ve Marka Kurumu Baskan Vekili Dr. Mehmet Duyar da törende Elazig’in çok zengin olan mutfak, folklor ve musikisini yakindan bildigini belirterek, “Elazig TSO öncülügünde bu degerlere sahip çikilarak yogun bir emek verildigine mutlulukla sahitlik etmekteyiz. Bu degerli ürünlerin tescili hem il açisindan hem de ülkemiz açisindan çok degerli olmustur. Hayirli olmasini dilerim” diye konustu.

Kaynak: İHA