AK Parti'li Baybatur Rus Büyükelçisiyle Görüstü

AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye ve Rusya Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Murat Baybatur, Rusya’nin Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov’la ile görüstü. Baybatur, “Cumhurbaskanimiz da, Putin’de her türlü diyaloga açik iki lider. Türkiye ve Rusya’nin bölgede barisi tesis edeceklerine inaniyoruz” dedi.

AK Parti'li Baybatur Rus Büyükelçisiyle Görüstü
AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye ve Rusya Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Murat Baybatur, Rusya’nin Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov’la TBMM’de bir araya geldi. Ukrayna’da süren çatismalarin masaya yatirildigi bulusmada Baybatur, iki ülke arasindaki sorunlarin barisçil yollarla çözümü için Türkiye’nin elinden gelen destegi vermeye hazir oldugunu vurguladi. Dünya ve bölge için önemli bir süreçten geçildigine dikkat çeken Baybatur, “Cumhurbaskanimizin da belirttigi gibi, biz hem Rusya hem de Ukrayna ile olan iliskilerimize önem atfediyoruz. Isbirligi ve güvene dayali parlamenterlerarasi iliskilerin daha da güçlendirilmesinden yanayiz. Iki ülke arasindaki sorunlarin barisçil yollarla halledilmesi için elimizden gelen destegi vermeye hazir oldugumuzu söyledik ve söylemeye de devam edecegiz” dedi.

Ukrayna’da yasanan insanlik krizine de deginen Baybatur, “Bu krizin en kisa zamanda sona ermesinden yanayiz. Türkiye olarak; gerilimin daha fazla tirmanmasinin kimseye faydasi olmadigi inancindayiz. Savasin ve çatismanin gerçek kazananim olmayacagini biliyoruz. Bu savasin acilen sona erdirilmesi için biz her türlü diplomatik görüsmelere haziriz ve heyetleri Istanbul’da agirlayabiliriz. Cumhurbaskanimiz da, Putin de her türlü diyaloga açik iki lider. Türkiye ve Rusya’nin bölgede barisi tesis edeceklerine inaniyoruz” diye konustu.

Türkiye’nin Rusya’yla hem ikili, hem de bölgesel konularda iyi iliskileri oldugunu belirten Baybatur, Rusya’nin hassasiyetlerini mümkün oldugu kadar duyurmaya ve anlasilmasina çalistiklarini ancak mevcut durumun Türkiye’ye daha fazla hareket alani birakmadigini ifade ederek, “Ukrayna’nin toprak bütünlügüne, egemenligine ve siyasi birligine güçlü destegimizi sürdürecegiz” dedi.

Rus Büyükelçi Alexey Yerhov da Türkiye’nin barisçil çabalarindaki samimiyeti gördüklerini ifade ederek Rusya’nin milli güvenlik kaygilarinin da anlasilmasinin önemine isaret etti.
Kaynak: İHA