Adana'da Uyusturucu Çetesi Üyelerine Ceza Yagdi

Adana’nin Kozan ilçesinde uyusturucu operasyonunda çökertilen çetenin liderine ve çete üyesi 4 kisiye 30’ar yil hapis cezasi verildi.

Adana'da Uyusturucu Çetesi Üyelerine Ceza Yagdi
Kozan Ilçe Emniyet Müdürlügünün geçen yil düzenledigi safak operasyonu ile “Uyusturucu ve uyarici madde imal ve ticaret suçu” kapsaminda Kozan Cumhuriyet Bassavciliginin talimati ile gerçeklesen operasyonda gözaltina alinan Taner S., Ilker I., Selim S., Metehan I., Ismail B., Süleyman K., Ahmet C., Mehmet Y., Kemal G., Üzeyir S., C.Ö Kozan adliyesinde karar durusmasi için hakim karsina çikti. Görülen karar durusmasinda 11 saniktan 10’u tutuklanarak ceza evine gönderildi. Kozan adliyesinde polis genis güvenlik önlemi alirken mahkemede saniklardan Taner S. 30 yil hapis ve 450 bin TL, Ilker I. 30 yil hapis ve 100 bin TL, Metehan I. 30 yil hapis ve 120 bin TL, Ahmet C. 30 yil hapis ve 100 bin TL, Selim S. 23 yil hapis ve 5 ay 46 bin TL, Ismail B. 21 yil hapis ve 3 ay 56 bin TL, Süleyman K. 27 yil 3 ay hapis ve 56 bin TL, Mehmet Y. 12 yil 6 ay hapis, Kemal G. 18 yil 9 ay hapis, Ü. S 10 yil hapis cezasina çarptirilirken, C.Ö. ise beraat karari aldi.

Mahkeme sonunda bazi sanik yakinlari hakimin verdigi karara itiraz ederek polisle arasinda arbede yasandi. Çocuklarinin bu kadar yüksek bir cezayi hak edecek bir suç islemedigini, hatta hiçbir suçunun olmadigini dile getiren aile yakinlari ise tutuklular cezaevine götürülürken polisle karsi karsiya geldi. Çikan arbedede tutuklanan saniklardan birinin annesi oldugu bir kisi ve 2 sanik yakini toplamda 3 kisi adliye çikisinda polisle arbede sonrasi polis merkezine götürüldü. Adliye önünde kisa süreli yasanan arbedenin ardindan kalabalik dagildi.
Kaynak: İHA