Okullar Açildi, Jandarma Servis Denetimlerine Basladi

2021-2022 Egitim-Ögretim Yilinin 2. döneminin baslamasiyla birlikte Aksaray’da jandarma ekipleri servis denetimlerine basladi. Jandarma ekipleri sorumluluk bölgelerinde bulunan tüm ögrenci servislerini bir bir denetleyerek olumsuzluklara geçit vermiyor.

Okullar Açildi, Jandarma Servis Denetimlerine Basladi
Tüm yurtta oldugu gibi Aksaray’da da 2021-2022 Egitim-Ögretim Yilinin 2. döneminin baslamasiyla birlikte Il Jandarma Komutanligi Trafik Subesi ekipleri ögrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarini saglamak amaciyla ögrenci servislerine yönelik denetimi faaliyetlerine basladi.

Sorumluluk bölgelerinde bulunan ilçe, belde ve köy yollarinda görev alan jandarma trafik ekipleri tüm ögrenci servislerini durdurarak denetimden geçiriyor. Okul servis araçlarinin karistigi kazalarin en aza indirilmesi ve kontrollü sosyal hayat sürecinin temel prensipleri olan temizlik, mesafe ve maske kullanimi kurallarini da kontrol eden jandarma trafik ekipleri hiçbir olumsuzluga geçit vermezken, okul servis araci soförlerine ve ögrencilere trafik güvenligi konusunda bilgilendirme yapiyor.

Il Jandarma Komutanligi’ndan yapilan açiklamada, “Gelecegimizin teminati olan ögrencilerimizin egitim-ögretim döneminde yaninda olmak, okul servis araçlarinda huzurlu ve güvenli yolculuk yapabilmelerini saglamak amaciyla trafik güvenligi egitimi ve trafik denetimi faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA