Mustafakemalpasa'nin 131 Mahallesi Sosyal Medyada

Bursa’nin büyüklük ve mahalle sayisi olarak en büyük ilçelerinden olan Mustafakemalpasa’nin yasayan tarihi ve kültürel degerleri gelecege tasiniyor. Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, dünyanin önemli destinasyon noktalarindan biri olacaklarina inandiklarini söyledi.

Mustafakemalpasa'nin 131 Mahallesi Sosyal Medyada
“Yasa Mustafakemalpasa” adiyla sosyal medya hesaplari ile Türkçe ve yabanci dilde paylasimlara baslayan Mustafakemalpasa Belediyesi, 131 mahallesini kirsaldan baslayarak “Karye Öyküleri” adinda yayinliyor. Projeye isim veren ’’Karye’’ kelimesi köy, kasabadan küçük olan yerlesim yeri anlamina geliyor. Mustafakemalpasa’nin tarih boyunca bölgenin en önemli ticaret ve sosyal merkezi konumunda bulunduguna dikkat çeken Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, “Her köyümüzde baska bir güzellik, zenginlik, büyüleyici dogamiz, verimli topraklarimiz, vatansever ve üretken insanlarimizla Mustafakemalpasa’miz bASKa” dedi.

Baskan Mehmet Kanar, basta Suuçtu olmak üzere sadece sayisiz selaleleri ile essiz bir güzellige sahip olduklarina dikkat çekerek “Kültürel mirasimizi koruyup yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çok yönlü çalismalara basladik. Çünkü bereketli topraklarimizda yetisen onlarca lezzetli ürünler, yemeklerimiz, tatlimiz, yamaç parasütü, motokros, offroad, bisiklet, trekking, kamp gibi dogal alanlarimiz. Suuçtu gibi daha kesfedilmeyen onlarca selalemiz, film platolarini aratmayan köylerimiz ve daha birçok güzelligimizi, özelligimizle dünyanin önemli destinasyon noktalarindan biri olacagimiza inaniyorum. Tüm çalismalarimiz bu yönde ve kisa sürede meyvelerini toplamaya baslayacagiz insallah” seklinde konustu.

Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü’nün muhtarlar rehberliginde mahallenin yaslilari, gençleri, kadinlari ve çocuklari ile gerçeklestirdikleri özel çekimler simdiden on binlerce kisinin ilgisini topladi.
Kaynak: İHA