Kara Aldiris Etmeden Firtina Deresi'nin Buz Gibi Suyunda Yüzdüler

Rize’de 2 yildir Korona virüs salgini nedeniyle yapilamayan Kis Yüzme Senligi bu yil gerçeklesti ve katilimcilar kara aldiris etmeden Firtina Deresi’nin buz gibi sularinda yüzdüler.

Kara Aldiris Etmeden Firtina Deresi'nin Buz Gibi Suyunda Yüzdüler
2 yildir Korona virüs salgini nedeniyle ertelenen 7. Kis Yüzme Senligi bu yil gerçeklestirildi.

Çamlihemsin ilçesi 1300 rakimdaki Çat Vadisi’nde toplanan katilimcilar kara aldiris etmeden Firtina Deresi’nin buz gibi suyuna girip, tulumun ezgileri ile horon oynadi.

Organizasyonun öncülerinden Hasan Önder, yaptigi açiklamada “Dogu Karadeniz’de özellikle Rize’de görülmeye deger onlarca yer, yapilabilecek birçok etkinlik imkâni var. Bizler de alternatif turizme dikkat çekerek bölge turizminin gelismesine, çesitlenmesine katki saglamaya çalisiyoruz. Kis Yüzme Senligini de bölgede kis turizminin gelismesi için hayata geçirdigimiz bir aktivite idi. Maalesef Pandemi dolayisiyla iki yildir bu etkinligi yapamiyoruz. Önümüzdeki yillarda Kis Yüzme Senligini adrenalin tutkunu, ekstrem sporlar yapan yerli ve yabanci katilimcilarla uluslararasi bir etkinlige dönüstürmeyi amaçliyoruz” ifadelerini kullandi.

Çat Köprüsü’nde, çoban atesi etrafinda tulum esliginde horon oynayan katilimcilar, kar suyu ile demlenen çaylari yudumlayip isindilar.
Kaynak: İHA