Izmir Açiklarinda 80 Göçmen Yakalandi, 45 Göçmen De Kurtarildi

Izmir’in Çesme, Foça, Karaburun ve Dikili ilçeleri açiklarinda lastik botlar içerisindeki toplam 80 göçmen ile yasa disi yollardan yurt disina çikmaya çalisan bir kisi yakalanirken, Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen 45 düzensiz göçmen de kurtarildi.

Izmir Açiklarinda 80 Göçmen Yakalandi, 45 Göçmen De Kurtarildi
Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, Çesme açiklarinda farkli saatlerde lastik botlar içerisinde düzensiz göçmenler oldugu bilgisini aldi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafindan 50 düzensiz göçmen yakalandi. Yine Yunanistan unsurlarinca denize atilan ve kendi imkanlari ile Çesme ilçesi Bogaz Adasi’na çikan 7 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarildi.

Foça ve Karaburun açiklarinda Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen lastik botlar içerisindeki toplam 38 düzensiz göçmen de ekiplerce kurtarildi. Karaburun açiklarinda ülkeyi yasa disi yollardan terk etmeye çalisan 1 sahis ise yakalandi.

Dikili ilçesi açiklarinda Sahil Güvenlik Mobil Radari tarafindan tespit edilen lastik bot içerisindeki 30 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince yakalandi.

Karaya çikarilan düzensiz göçmenler islemlerinin ardindan Il Göç Idaresi Müdürlügü’ne sevk edilirken, ülkeyi yasa disi yollardan terk etmeye çalisirken yakalanan sahis hakkinda ise islem baslatildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA