Genç Kadinin Darp Davasinda 9 Yasindaki Çocuk Uzman Esliginde Dinlendi

Izmir’de nikahsiz yasadigi kadini darp edip vücudunun çesitli yerlerinden birçok biçak darbesiyle yaraladigi öne sürülen sahsin yargilandigi davada tanik olarak dinlenen ilk esinden olan 9 yasindaki çocugu, "Kardeslerimle oynarken Aysel anne mutfaga gidip biçak aldi ve kendini kesti. Bize zarar vermesin diye kardeslerimi yanima alip saklandim" dedi.

Genç Kadinin Darp Davasinda 9 Yasindaki Çocuk Uzman Esliginde Dinlendi
Izmir’de 30 Agustos 2021’de uyusturucu madde bagimlisi oldugu ileri sürülen Feyzo Duran (28) ile nikahsiz yasadigi Aysel Perkgün (28) arasinda tartisma çikti. Tartismanin büyümesi üzerine Duran, iddiaya göre 1 yasindaki çocugunun yaninda Aysel Perkgün’ü darp edip biçak darbeleriyle yaraladi. Perkgün’ün çigliklarini duyan komsulari, polis ve saglik ekiplerine haber verdi. Agir yaralanan Perkgün, saglik ekiplerince Saglik Bilimleri Üniversitesi Suat Seren Gögüs Hastaliklari ve Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedaviye alindi. Polis tarafindan gözaltina alinan Feyzo Duran ise sevk edildigi adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili yürütülen sorusturmanin ardindan hazirlanan iddianamede, Duran için ’tasarlayarak öldürmeye tesebbüs’ ve ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye tesebbüs’ suçundan 20 yila kadar hapis cezasi talep edildi. Hazirlanan iddianame Izmir 1. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edildi.

Izmir 1. Agir Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanin 2. celsesine tutuklu sanik Feyzo Duran, Aysel Perkgün ve taraf avukatlari katildi.

Durusmada tanik olarak dinlenen sanigin babasi M.D., Perkgün’ün ailesi tarafindan tehdit edildigini savundu. Duran, “Oglumla gelinim arasinda hiçbir sorun yoktu. Gelinim uyusturucu bagimlisiydi. Zaman zaman birakmasi için uyarilarda bulunduk. Ancak uyarilarimiza kulak asmadi. Oglumun böyle bir sey yapmasi için bir neden yok. Karsi taraf uyusturucu madde satip içerler. Olaydan sonra evimi yakmakla tehdit edildik. 1,5 ay arabada yatip kalktik” dedi.

Tanik olarak dinlenen sanigin annesi M.D. de Perkgün’ün uyusturucu bagimlisi oldugunu iddia ederek, “Aysel uyusturucu kullaniyordu. Oglum sevdigi için kabullendik. Olay günü eve gittigimde oglum sokakta feryat ediyordu. Eve girdigimde Aysel’i yari baygin yatarken gördüm. Oglum suçsuzdur ve hak etmemesine ragmen cezaevinde yatiyor” ifadelerini kullandi.

Salon bosaltildi

Durusmada sanik Duran’in ilk esinden olan çocugu D.D. (9) de tanik olarak uzman esliginde dinlendi. D.D., “Kardeslerimle oynarken Aysel anne mutfaga gidip biçak aldi ve kendini kesti. Bize zarar vermesin diye kardeslerimi yanima alip saklandim. 5-10 dakika sonra babam eve geldi. Aysel anneye yardim etmeye çalisti. Aysel anne pet siseyle bir seyler çektikten sonra kendini kesti” dedi.

D.D.’nin ifadesinin ardindan mahkeme heyetinin kadin üyelerinin Perkgün’ün yaralarina yakindan bakip gözlemlemek istemeleri sebebiyle salon bosaltildi. Heyetin Perkgün’ün yara izlerini incelemesinin ardindan durusmaya devam edildi.

Sanik Duran’in tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, Istanbul Adli Tip Kurumuna yazilan müzekkerenin cevabinin beklenmesine, Perkgün’ün çiktigi televizyon programinin kayitlari için ilgili kanala yazilan yazinin akibetinin sorulmasina, Perkgün’ün Izmir Adli Tip Kurumuna sevk edilerek vücudundaki yaralarin ayri ayri degerlendirilip yaralarin niteliginin belirlenmesine, olay yeri tutanagini düzenleyen polis memurlarinin tanik olarak dinlenmesine karar vererek davayi erteledi.
Kaynak: İHA