Fatma Girik'in Yegeninden Girik'in Bakicisi Hakkinda Suç Duyurusu

Fatma Girik’in yegeni Fatma Ahu Turanli, avukati araciligiyla Fatma Girik’in yabanci uyruklu bakicisi hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Fatma Girik'in Yegeninden Girik'in Bakicisi Hakkinda Suç Duyurusu
Yesilçam’in usta ismi 79 yasindaki Fatma Girik, geçtigimiz günlerde Istanbul’da tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetmisti. Girik’in yegeni Fatma Ahu Turanli, avukati araciligiyla Girik’in yabanci uyruklu bakicisi Gozel Yazyyeva’nin korona virüs belirtileri gösterdigi halde Girik’in bakimina devam ettigi iddiasiyla hakkinda ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebep olma’ suçundan Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu. Konuya iliskin suç duyurusu dilekçesinde, Fatma Girik’in bakicisi Gozel Yazyyeva’nin hastalik süphesi bulundurdugu, ise gelmeden önce devlet hastanesinde ücretsiz olarak PCR testi yapma imkani varken bunu yerine getirmeyerek gizledigi ve cenazenin defnedildigi son asamaya kadar birçok insani riske attigi kaydedildi. Dilekçede, bakici Gozel Yazyyeva’nin ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebep olma’ suçundan yargilanmasi talep edildi.

"Bu sahis aglayarak, timsah gözyaslariyla bir takim ithamlarda bulunmustur’’

Suç duyurusunun ardindan Istanbul Adalet Sarayi önünde açiklama yapan Fatma Ahu Turanli’nin avukati Taskin Kurt, "Malumunuz son dönemde Fatma Girik hakkinda yapilan, özellikle ölümünden sonra yegenine itham noktasinda çok ciddi bir takim girisimler var. Iddialarin odak noktasinda malumunuz Fatma ablamizin son dönemde bakiciligini yapan bir kadin. Ismi Gozel Yazyyeva. Bu sahis özellikle bazi medya kuruluslarina verdigi röportajlarda son derece aglayarak, timsah gözyaslariyla bir takim ithamlarda bulunmustur. Bu sahis hakkinda bizde suç duyurusunda bulunuyoruz. Çünkü malumunuz yasanilan süreçte herkesin temel hükümlülügü hasta oldugunu hissettigi anda öncelikle kendi testini, kendi tedbirlerini almaya çalismaktir. Maalesef bu hanimefendi bu özeni göstermedi’’ dedi.



"Bir sorumlu olup olmadigina tabii ki yargi mercileri karar verecek’’

Avukat Kurt açiklamasinin devaminda, "Bununla yetinmeyip Fatma hanimin yogun bakima alinmasinin ardindan ayin 21’inde yaptirdigi teste ragmen ve o testin pozitif çikmasina ragmen 27’sinde Tesvikiye Camii’nde ve yanlis hatirlamiyorsam 28’inde de Bodrum’da yapilan cenaze törenlerine istirak etti, taziye evinde bulundu. Gerçekten herkesin hasta oldugunda yaptigi gibi kendisinde bir sikinti hissediyorsa öncelikle testini yaptirmasi, sonra Ahu hanima telefonla ‘ben hastaymisim’ diye haber vermesi daha isabetli olurdu. Bu konuda bir sorumlu olup olmadigina tabii ki yargi mercileri karar verecek, biz basvurularimizi yaptik’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA