Doktora Tabancayla Saldiran Sanik Açiklamasi 'Istesem Öldürürdüm'

Kayseri’nin Develi ilçesinde Devlet Hastanesi’nde görevli nöroloji doktoru tabancayla ayagindan yaralayan sanik hakkinda mütalaa verildi. Sanigin ‘tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan cezalandirilmasi istenirken, mütalaaya karsi savunma yapan sanik “Istesem öldürürdüm” dedi.

Doktora Tabancayla Saldiran Sanik Açiklamasi 'Istesem Öldürürdüm'
Kayseri Adalet Sarayi 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu saniklar M.G., S.D. ve I.A. tutuklu bulunduklari ceza infaz kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, tutuklu sanik S.D. durusmada yer almadi. Müsteki doktor Erdal K. ile taraf avukatlari da durusmaya katildi.

Cumhuriyet savcisi tutuklu saniklar M.G. ve S.D.’nin ‘tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan, tutuklu saniklar I.A. ve S.D.’nin ise ’tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan cezalandirilmasi yönünde mütalaa verdi.

“Istesem öldürürdüm”

Doktor Erdal K.’ya silahla saldiran sanik M.G. savunmasinda, “Benim öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Istesem öldürürdüm. Doktor bana ters bir üslupla geldigi için birden oldu” dedi.

Sanik S.D. ise, “Ben silahi görünce M.G.’nin yanina gitmedim. Bizim öldürmek gibi bir niyetimiz olsa arabayi sürerken ates ederdik. 8 aydir tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandi.

M.G.’yi azmettirdigi iddiasi ile yargilanan sanik I.A. da, “Ben kimseyi azmettirmedim. Uzun süredir tutukluyum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanik avukatlarinin mütalaaya karsi savunma yapmak için süre istemeleri üzerine durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

Kayseri’nin Develi ilçesine bagli Camicedit Mahallesi Tren Caddesi üzerinde meydana gelen olayda Ilçe Devlet Hastanesi’nde görevli doktor Erdal K., is çikisi M.G.’nin (37) tabancali saldirisina ugramisti. Erdal K. yaralanirken, olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen polis süpheli M.G.’yi kiskivrak yakalarken, yaralanan Erdal K. ise ambulansla Develi Devlet Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alinmisti. Gözaltina alinan M.G.’nin çok sayida suç kaydinin oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA