Baskan Vidinlioglu'dan Özel Halk Otobüslerine Yapilan Zam Sonrasinda Degerlendirme

Kastamonu Belediye Meclisi Subat ayi olagan toplantisinda özel halk otobüsü ulasim ücretlerine yapilan zam ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu, "Her iki tarafin da menfaatini düsünerek zammi burada sinirli tuttuk" dedi.

Baskan Vidinlioglu'dan Özel Halk Otobüslerine Yapilan Zam Sonrasinda Degerlendirme
Kastamonu Belediye Meclisi Subat ayi olagan toplantisi, Belediye Baskani Galip Vidinlioglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida özel halk otobüsü ulasim ücretlerine zam yapilmasi karari alinirken Osmanli Sarayi’nin Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’ne tahsisi bir yil daha uzatildi. Ayrica toplantida Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan TÜRGEV tarafindan bir kismi tamamlanan yurdun tahsisi vakiftan geri alindi.

Ocak ayi belediye meclis toplantisinda Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen Minibüsçüler Kooperatifi’nin zam talebi onayladi. Komisyonun karariyla Sehir içi ögrenci yolcu tarifesinin 2 lira 50 kurustan, 3 lira 80 kurusa, tam tarifenin ise 3 lira 25 kurustan 4 lira 80 kurusa yükseltilmesine karar verildi ve zam kararinin 15 Subat 2022 tarihinden itibaren uygulanacagini bildirdi.

Yapilan zam ile ilgili elestrileri yanitlayan Belediye Baskani Galip Vidinlioglu, "Bu konuda minibüsçü esnafimizi da bir miktar magdur ettik. Zaten, o tarife de göz önüne alinarak bu rakamlar güncellendi. Iki durak sonra inenler de düsünüldü. Normalde, yüzde 110’un üzerine zam geldi, bizim verdigimiz zam yüzde 50’ler de kaldi. Onlari bir nebze de magdur ettik ama her iki tarafin da menfaatini düsünerek zammi burada sinirli tuttuk" dedi.

Hepkebirler Mahallesi sinirlari içerisindeki Osmanli Sarayi

Gündemin diger maddesinde Il Halk Kütüphanesi olarak Kastamonu Il ve Kültür Turizm Müdürlügü’ne 2020 yilinda tahsis edilen Osmanli Sarayi’nin yeni kütüphanenin insaati tamamlanana kadar tahsis süresinin uzatilmasi talep edildi. Osmanli Sarayi’nin tahsisi bir yil daha uzatildi. Vidinlioglu, karar sonrasi yaptigi konusmada, "Aslinda ben Osmanli Sarayi’ni dogrusu, bu amaçla kullanmakta asla izin vermeyecektim ama kullanima da baslanmisti. Geçen sene de durumla ilgili görüsümü ilgili yerlere ilettim. Bir an önce kütüphaneye hemen baslansin ve bitirilsin, Osmanli Sarayi, eski belediye binasi; bundan dolayi da kütüphane harici farkli amaçla kullanilmali. Belki baskanlik makami olarak kullanilabilir belki orasini müze gibi düzenleyebiliriz. Geçtigimiz günlerde de görüsmede; yeni kütüphanemizin ihalesi yapildi. Eylül- Ekim gibi de bitirilecek. Süreyi bundan sonra uzatmayacagimi söylemistim. Artik hazir betonlarla binalar 6 ayda bitiyor’’ diye konustu.

Toplantinin son gündem maddesinde ise TÜRGEV’in tamamlayamadigi yurt binasi yer aldi. Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan ve TÜRGEV’e tahsis edilen bölgedeki atil vaziyetteki bina da çözüme kavusuyor. Kastamonu Belediye Meclisi’nde alinan kararla birlikte arsanin tahsisi, binayla birlikte TÜRGEV’den alindi.
Kaynak: İHA