Almanya, Litvanya'ya 350 Ek Asker Gönderecek

Almanya Savunma Bakani Christine Lambrecht, Dogu Avrupa’daki NATO birliklerine destek için 350 Alman askerini Litvanya’ya göndereceklerini açikladi.

Almanya, Litvanya'ya 350 Ek Asker Gönderecek
Almanya, Dogu Avrupa’daki NATO birliklerine takviye için 350 asker gönderecek. Alman askerlerinin subat ortasinda Litvanya’ya gitmesi planlaniyor. Almanya Savunma Bakani Lambrecht yaptigi açiklamada, “Gönderecegimiz ek askerlerimizle dogu kanadindaki katkimizi güçlendiriyoruz. Bize güvenebilirsiniz” ifadelerini kullandi.

Almanya, Rusya’nin Kirim’i ilhak etmesinin ardindan 2016 yilinda caydirici olmak ve acil bir durumda NATO ortaklarini savunacagina dair bir dayanisma ve güvence maksadiyla Litvanya, Estonya, Letonya ve Polonya’da NATO’ya bagli birlikleri komuta ediyor.

Polonya ve Estonya’daki NATO misyonlarina liderlik eden ABD ve Ingiltere, dogu kanadinda kuvvetlerini artiracaklarini açiklamislardi. ABD, Polonya’ya, Ingiltere ise Estonya’ya 2 bin asker gönderecek.

Rusya ile yasanan çatismayi göz önünde bulunduran NATO, geçtigimiz sene aralik ayinda NATO ülkelerinin dogu kanattaki birimlerini tam olarak donatmalari gerektigine dair bir iç uyari yayinlamisti.
Kaynak: İHA