Avcilar'da 3 Köpegin Zehirlendigi Iddiasi

Avcilar’da kimligi belirsiz kisi ya da kisiler, iddiaya göre 3 köpegi zehirledi. Vatandaslarin ihbariyla olay yerine gelen belediye ekipleri hamile köpegi kurtarirken, diger 2 köpek telef oldu.

Avcilar'da 3 Köpegin Zehirlendigi Iddiasi
Olay, dün saat 22.00 siralarinda Avcilar Tahtakale Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, kimligi belirsiz kisi ya da kisilerce 3 köpek zehirlenip bos araziye birakildi. Köpeklerin hareketsiz yattigini fark eden vatandaslar, durumu polise ve belediyeye bildirdi. Olay yerine gelen Avcilar Belediyesi veteriner ekipleri köpeklerden 2’sinin telef oldugunu belirlerken, yasadigi belirlenen hamile köpek Istanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Acil Bölümü’ne kaldirildi. Burada tedavisi yapilan hamile köpek, daha sonra Avcilar Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Müsahede altinda tutulan ve durumu iyi olan köpegin tedavisine devam edilirken, zehirlenerek öldürülen köpekler ekipler tarafindan olay yerinden alindi. Polis ekipleri, zehirlenme olayi ile ilgili süpheli ya da süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti.

"Aksam eve gelirken yerde yatiyorlardi"

Eve gittigi sirada köpekleri yerde hareketsiz yatarken gördügünü anlatan Ömer Arslan isimli mahalle sakini, “Dün aksam eve gelirken 4-5 tane köpegi yerde can çekisirken gördüm. Zehirlemislerdi köpekler, üzüldük yani, çok üzüldük. Daha önce burada böyle bir sey olmadi” dedi.



"Köpek çok korkmus durumda"

Yarali köpegin saldirganlastigini ancak saglik durumunun iyi oldugunu anlatan Veteriner Teknikeri Yesim Erdem, “Dün aksam saatlerinde vatandaslarin ihbari ile ekiplerimiz olay yerine gitti. Ekiplerimiz iki tane köpegi yasamini yitirmis sekilde buldu. Bir köpegimizi de kritik durumda, ayrica kendisi hamile bir sekilde aldik. Ilk müdahalesi Istanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Acil Bölümü’nde yapildiktan sonra belediyemizin merkezine aldik ve tedavisi burada devam etmektedir. Bugün durumu düne göre daha iyi. Tabii çok ürkmüs, korkmus durumda, üstelik ileri derecede hamile. Tedavisi yapildiktan sonra tekrar dogaya birakacagiz” seklinde konustu.

Olayla ilgili baslatilan inceleme sürüyor.
Kaynak: İHA