Süt Kuzulari Günde 2 Defa Anneleriyle Bulusturuluyor

Erzincan’da yeni dogan süt kuzularinin her sabah kapilarin açilmasiyla annelerini bulmak için kosusturmalari ortaya renkli görüntüler çikariyor. Süt kuzulari günde 2 defa anneleriyle bulusturuluyor.

Süt Kuzulari Günde 2 Defa Anneleriyle Bulusturuluyor
Çaglayan beldesinde sürüde bulunan 500’e yakin koyundan 400’ü yavrularini dünyaya getirdi. Koyunlar gündüzleri kendilerine açik alanda olusturulan alanda bulunurken, yavrular ise agilda bekliyor. Sabah saatlerinde yemleri verilen koyunlar, daha sonra yavrularina kavusuyor. Koyunlar ikinci kez aksam saatlerinde yavrulari ile bulusuyor. Bu durum yavrular büyüyene kadar yaklasik 2 ay boyunca her gün tekrarlaniyor. Kuzularin anneleriyle bulusma anlarinda ise ilginç görüntüler ortaya çikiyor.

Sürüdeki çogu koyun yavrularini kokularindan bularak emziriyor. Ikiz kuzu dünyaya getiren koyunlara ise sahipleri yardimci oluyor. Ikiz kuzularin aç kalmamasi için kucagina alarak annelerinin yanina götüren kadina firari kuzular da zaman zaman eslik ediyor. Ikiz kuzular annelerinden süt emerken diger bazi kuzularin da israrla süt emmeye çalismasi ilginç görüntüler olusturuyor.

Çaglayanli sürü sahibi, zor bir is yaptiklarini belirterek, “Isimiz hayvancilik, küçükbas hayvancilikla ugrasiyoruz. Sikintilarimiz çok. Üretimimiz Allah’a çok sükür rizik neyse o, geçimimizi yapiyoruz bununla. Yaylada otlayacaklar, otaracagiz. Burada su an yem veriyoruz, annesini emiyor kuzular. Burada besliyoruz anlayacaginiz.” dedi.

Kaynak: İHA