Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Açiklamasi 'Belarus'taki Görüsmenin Sonuç Verecegine Inanmiyorum Ama Sans Verilmeli'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Belarus’ta, Rus ve Ukrayna heyetleri arasinda yapilacak olan müzakerelere deginerek, "Belarus’taki görüsmenin sonuç verecegine inanmiyorum ama sans verilmeli” dedi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari 4’üncü günü girerken, Rusya ve Ukrayna müzakere konusunda anlasti. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabindan paylastigi görüntülü mesaj ile söz konusu müzakerelere deginerek, “Açikçasi her zaman oldugu gibi Belarus’taki görüsmenin sonuç verecegine inanmiyorum ama sans verilmeli. Böylelikle Ukrayna vatandaslarinin, Ukrayna Devlet Baskani olarak savasi durdurmaya çalismadigim konusunda tek bir süphesi olmayacak” dedi.



“Belarus’tan Ukrayna’ya füzelerin, uçaklarin, helikopterlerin uçmasini istemiyorum”

Müzakereler konusunda Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko ile yaptigi telefon görüsmesiyle ilgili konusan Zelenskiy, “Aleksandr Lukasenko ile telefon görüsmesi yaptim. Onunla 2 yildir konusmamistik ve bugün uzun uzun konustuk. Belarus’tan Ukrayna’ya füzelerin, uçaklarin, helikopterlerin uçmasini istemiyorum. Belarus’tan, Ukrayna’ya asker girmesini istemiyorum dedim. Bana bu konuda güvence verdi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA