Mersinli Ögrenci Dünya Birincisi Oldu

Uluslararasi olarak online düzenlenen Caribou Contests Matematik Yarismasi’nda İçelli ögrenci 8 bin 855 ögrenci arasinda dünya birincisi oldu.

Mersinli Ögrenci Dünya Birincisi Oldu
İçel’in Tarsus ilçesinde Atatürk Ilkokulu 4. sinif ögrencisi olan Ömer Erken, online olarak katildigi Caribou Contests Matematik Yarismasi’nda, onlarca ülkeden 8 bin 855 yarismaciyi geride birakarak matematik dalinda dünya birincisi olmanin gururunu ailesi, arkadaslari ve ögretmenleri ile paylasti.

Ilçeye bagli Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Ömer Erken, sistemli sekilde çalistigini, derslerini dikkatli dinleyip, özellikle sürekli kitap okudugunu vurguladi. Erken, “Atatürk Ilkokulunda 4. sinif ögrencisiyim. Caribou Contests Matematik Yarismasi’na katildim. 8 bin 855 kisi arasinda dünya birincisi oldum. Sorularin hepsi Ingilizce. Bunun için çok mutluyum, ailemi ve ögretmenlerimi gururlandirdigim için kendimle çok gurur duyuyorum. 45 dakikada süresi olan yarismayi 4 dakikada çözdüm” dedi.

Ömer Erken, 2 adet kumbara yaptigini belirterek, “Kumbaramin birine Ingilizce kelimeler atiyorum, ögrenmek için. Diger kumbarama da yanlis yaptiklarimi atiyorum. Pazar günleri açiyorum tekrar bu kelimeleri çözmeye çalisiyorum” ifadesini kullandi.

Ögrenciyi tebrik eden Fatih Mahallesi Muhtari Turgay Benli, mahallesinde dünya birincisi çikmasindan dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Benli, “Allah isini, gücünü rast getirsin. Allah uzun ömür versin, Allah seni dogruluktan sasirtmasin. Ne mutlu sana seninle gurur duyuyoruz. Allah anana babana bagislasin” dedi.

Yegeninin sistemli çalistigini anlatan dayi Mehmet Sönmez, “Yegenimizle gurur duyuyoruz. Biz zaten kendisine inaniyorduk. Diger çocuklara da örnek olacak. Basarilarinin devami olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA