Çameli'nde Ceviz Üretim Alanlari Genisletiliyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde yürütülen “Ceviz Üretim Alanlarinin Artirilmasi” projesi kapsaminda, çiftçilere ücretsiz ceviz fidani dagitildi.

Çameli'nde Ceviz Üretim Alanlari Genisletiliyor


Denizli Valiligi koordinesinde Denizli Büyüksehir Belediyesi, Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde yürütülen “Ceviz Üretim Alanlarinin Artirilmasi” projesi kapsaminda, üreticilere ücretsiz ceviz fidani dagitimi gerçeklestirildi.



2022 sezonunda 4 bin ton ceviz rekoltesi hedeflendigini belirten Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Ilçemizde yaklasik bin çitçimiz tarafindan 13 bin 500 dönüm arazide yaklasik ceviz üretimi yapiliyor. 2021 sezonunda 3 bin ton cevizden 50 milyon TL gelir elde edildi. Çameli’nde cevizden 10 yil sonraya 120 milyon lira gelir hedefliyor. Chandler ve Osmancik türünün yaygin oldugu ilçemizde ceviz üretimi ve pazarlama konusunda sikinti yasanmiyor. Ilçemizde hasat zamaninda ürünler dalinda satiliyor. Çiftçilerimize dagitimi yapilan ve toprakla bulusacak fidanlarin verimli ve de bereketli olmasini diliyorum. Denizli Valiligine, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a ve Il Tarim ve Orman Müdürlügüne tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA