Müsteri Gibi Geldikleri Dükkanda Biri Oyaladi Diger Çaldi

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde bir dükkana müsteri gibi giren 1’i çocuk 2 kisi çalisanin telefonunu çaldi. Süphelinin çalisan ve dükkan sahibini oyalarken yaklasik 7 yasindaki çocugun telefonu çalmasi ise güvenlik kamerasina yansidi.

Müsteri Gibi Geldikleri Dükkanda Biri Oyaladi Diger Çaldi
Olay, Cumhuriyet Mahallesi Dr. Kamil Sokak’ta bulunan ses sistemi satan bir dükkanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kimligi belirsiz 1’i çocuk 2 kisi dükkana gelerek bazi malzemelerin fiyatlarini sordu. Daha sonrasinda süphelilerden biri disarida bulunan araç içerisindeki malzemelere baktigi esnada yaklasik 7 yasinda olan çocuk ise masa üzerinde duran telefonu sarj kablosundan ayirarak aldi.

“7 yasindaki hirsizin telefonu çaldigi anlar güvenlik kamerasina yansidi”

Süpheliler olay yerinden ayrilirken is yeri çalisani Efe Emir Bedir daha sonra masayi kontrol ettiginde telefonun olmadigini fark etti. Bunun üzerine güvenlik kamerasinin inceleyen Bedir, telefonunun çalindigini gördü. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri konuya iliskin inceleme baslatti. Güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde ise süphelilerden birinin dükkanda ve araç içerisinde malzemelere baktigi esnada yaklasik 7 yasindaki çocugun telefonu masanin üzerinden almasi ve daha sonrasinda yanindaki süpheliyle uzaklasmasi yer aliyor.

“Önemli olan telefon degil, 5-6 yasindaki çocuga bunu yaptirilmasi”

Maddi zararindan çok küçük yastaki çocugun hirsizlik yapmasina üzüldügünü ifade ederek o anlari anlatan Efe Emir Bedir, “Cumartesi aksami saat 8-8 buçuk civarlarinda biz disarida çalisirken dükkanin kapisi açikti. O sirada müsteri gibi biri 20 yaslarinda digeri 5-6 yaslarinda çocuk içeri girdi. Büyük olan kalkip ürünlere bakmaya basladi o sirada da benim telefonum masanin üzerindeydi. Arkadasim aradi o sirada sanirim fark ettiler telefonu sonrasinda büyük olan bizim yanimiza geldi. Adam dibimizdeydi tanidik sandik bende bir ey demedim. Küçük olanda o sirada telefonu almis sonrada yürümeye basladilar. Çocuk telefonu sarjdan bile çikartamiyor gücü yok ona ragmen çocuga telefonu çaldiriyorlar. Zaten ilk seferinde sarjdan ayiramiyor korkuyor telefonu birakiyor sonrasinda aliyor. Ben dükkana girdim telefonun olmadigini fark ettim polise haber verdik geldiler güvenlik kameralarini incelediler. Önemli olan telefon degil, 5-6 yasindaki çocuga bunu yaptirilmasi çocukta bunu yapmak istemiyordur ama yaptirilmaya zorlaniyorsa bu çocuk büyüdügünde degisik suçlarda isleye bilir. Gelsin benden para sitesin vereyim ama bu yasta bunu yapan ileride çok kötü isler yapar” dedi.

Kaynak: İHA