Ulastirma Bakanligi'ndan Ukrayna Üzerinden Tasima Yapan Firmalarin Alternatif Güzergahlarina Iliskin Açiklama

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, Ukrayna’da yasanan son gelismeler nedeniyle tasimacilarin alternatif güzergahlardan Türkiye’ye dönebilmeleri amaciyla transit geçis belgelerinin Dagitim Ofislerince verilecegini açikladi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, tasimacilarin alternatif güzergahlardan Türkiye’ye dönebilmeleri amaciyla transit geçis belgelerinin Dagitim Ofislerince verilecegini açikladi.

Paylasimda, "Ukrayna’da yasanan son gelismeler nedeniyle tasimacilarin alternatif güzergahlardan ülkemize dönebilmeleri amaciyla; Ukrayna ve Ukrayna üzerinden tasima yapan firmalarimizin yurt disinda kalan tasitlarina 15 Mart 2022 tarihine kadar Macaristan transit Romanya transit geçis belgeleri Bakanligimiza basvuruya gerek kalmaksizin dogrudan Dagitim Ofislerince verilebilecektedir. Polonya transit ve Bulgaristan transit geçis belgeleri yine Dagitim Ofislerinden yurt disi tahsis islemleri kapsaminda dogrudan temin edilebilecektedir. Ukrayna Belarus üzerinden Rusya’ya varmis olan tasitlarimizin ise Rusya Gürcistan güzergahi üzerinden dönebilmeleri için Gürcistan transit geçis belgeleri de yurt disi tahsis islemleri kapsaminda dogrudan temin edilebilecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA