AFAD Açiklamasi 'Afganistan Iyilik Treni'nin 3. Seferi 25 Subat'ta Yola Çikiyor'

Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligi (AFAD), Afganistan Iyilik Treni 3. seferinin 25 Subat’ta yola çikacagini açikladi.

AFAD Açiklamasi 'Afganistan Iyilik Treni'nin 3. Seferi 25 Subat'ta Yola Çikiyor'
AFAD tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Geçmisten bugüne kadar tarihin her döneminde ve her kosulda ihtiyaç duyan herkese yardim elini uzatmayi görev bilen aziz milletimiz, zor günler geçiren Afganistan halkinin yaninda olmaya devam ediyor! Ocak ayinda Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla baslanan Afganistan yardim çalismalari kapsaminda, AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluslarinin destegiyle hazirlanan Iyilik Treni’nin ilk seferi 27 Ocak 2022 tarihinde, 2. seferi ise 11 Subat 2022 tarihinde Ankara Tren Gari’ndan yola çikti. 7 Subat 2022 tarihinde Afganistan’a ulasan 1. seferdeki insani yardim malzemeleri, olumsuz sartlardan en çok etkilenen binlerce Afgan kadin, çocuk ve yaslinin yüzünü güldürdü. Ikiser trenden olusan ilk 2 seferin ardindan, AFAD koordinasyonunda yeniden bir araya gelen Türk Kizilay ve Türkiye Diyanet Vakfi basta olmak üzere 19 sivil toplum kurulusumuz (Türk Kizilay, Türkiye Diyanet Vakfi, IHH Insani Yardim Vakfi, IDSB Islam Dünyasi STK’lari Birligi, Deniz Feneri Dernegi, Besir Dernegi, Hayrat Yardim Dernegi, IDDEF Dernegi, Sadakatasi Dernegi, Verenel Dernegi, ANDA Dernegi, Fetih Insani Yardim Dernegi, Beka Ilim ve Hizmet Dernegi, HAYDER, KIYAMDER Yardimlasma Dernegi, Zakat Foundation, For Children Smile Dernegi, Iyilik Dernegi, Merhamet Islami Egitim ve Yardim Dernegi) Afganistan halkinin beslenme, giyinme ve saglik gibi temel ihtiyaçlarini karsilamak ve daha insani sartlarda yasamalarini temin etmek amaciyla Iyilik Treni’nin 3.seferini hazirladi. Iyilik Treni’nin ilk seferi ile eszamanli baslatilan “Iyilik Yolunda, Hep Bir Aradayiz” kampanyasina milletimizin gösterdigi yogun ilgi ve sivil toplum kuruluslarimizin artan destegi ile toplanan insani yardim malzemeleri, 3 trenden olusan 3. seferle yeniden Afganistan yolunda” denildi.

Açiklamanin devaminda, “994 ton gida, giyim, battaniye, saglik, hijyen vb. yardimlarini içeren ve 62 konteynerden olusan “Iyilik Treni”nin 3. seferi yola çikmaya hazirlaniyor. AFAD koordinasyonunda, sivil toplum kuruluslarimizin imkânlari ve milletimizin destegiyle temin edilen insani yardim malzemeleri, 25 Subat 2022 Cuma günü saat 10.00’da, Tarihi Ankara Gari 1. Peron’da, yardima muhtaç Afganistan halkina dogru yola çikacak. Ugurlama töreni Içisleri Bakan Yardimcimiz Sayin Ismail Çatakli, AFAD Baskanimiz Vali Sayin Yunus Sezer, TCDD Tasimacilik A.S. Genel Müdürü Sayin Hasan Pezük ve bagisladiklari yardim malzemeleri ile Iyilik Treni’ne destek olan sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilecek. Insani yardima ihtiyaç duyan 24.4 milyon Afgan kardesinin durumuna kayitsiz kalmayan, bu iyilik seferberliginde yer almak isteyen milletimizin talebi ve Cumhurbaskanligi Karari ile baslatilan Afganistan Yardim Kampanyasi devam ediyor. Kadin, çocuk ve yaslilar basta olmak üzere Afganistan halkinin temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla düzenlenen kampanyaya katki saglamak isteyen vatandaslarimiz, “AFGANISTAN” yazip 1866’ya göndererek kampanyaya 10 TL katkida bulunabilecegi gibi, AFAD internet sitesi üzerinden kredi kartiyla ya da kampanya için açilmis olan banka hesaplari üzerinden istedigi miktarda bagis yapabilecek. Ayrica kampanyaya dâhil olan sivil toplum kuruluslarimiz araciligiyla da kampanyaya katilim saglanabilecek” ifadelerine ye verildi.

Kaynak: İHA