Polis Özel Harekattan Gerçegi Aratmayan Tatbikat

Kilis Il Emniyet Müdürlügü Özel Harekat Sube Müdürlügüne tarafindan gerçegi aratmayan tatbikat yapildi. Gerçek mermilerin kullandigi tatbikat nefes kesti.

Polis Özel Harekattan Gerçegi Aratmayan Tatbikat
Kilis merkeze bagli Duruca köyü atis alaninda 80 özel harekat polisi ve 4 zirhli taktik araç ile bir arazi tipi zirhli aracin katilimiyla yaklasik bir saat süren tatbikatta, polisler senaryo geregi belirlenen hedeflere yönelik operasyon düzenlendi.

Gerçek mühimmat ve sis bombalarinin da kullanildigi tatbikatta Polis Özel Hareket Sube Müdürlügünde görevli polisler, kisa mesafede süpheli sahislari etkisiz hale getirme, minibüs içerisinde rehin alinan yolcularin kurtarilmasi, meskun mahal operasyonu, arazi taktik, tabanca taktik, zirhli araçlarla taktik atislari gibi teknikler sergiledi.

Polis Özel Hareket Sube Müdürlügünde görevli polisler, Keskin nisanci, roket ve bomba atar atislariyla hedef bölgeyi yumusatarak hedefi imha ederken, Tatbikatin sonunda bir keskin nisanci polis, dagin yamacindaki balonu vurarak Türk bayragi açti. Gerçegini aratmayan tatbikatin ardindan özel harekat polisleri dua ederek kurban kesti. Tatbikati, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Selami Aksit, emniyet müdür yardimcilari izledi.
Kaynak: İHA