Izmir'de 210 Gram Ekmek Azami 3 Liradan Satilacak

Izmir Ticaret Odasinin (IZTO) meclis toplantisinda, odaya bagli firincilarin azami 210 gram ekmegi 3 liraya satmasi, umumi tuvaletlerin azami fiyatinin ise 2 liraya çikmasi kararlastirildi.

Izmir'de 210 Gram Ekmek Azami 3 Liradan Satilacak


IZTO’nun subat ayi meclis toplantisi, IZTO Meclis Baskani Selami Özpoyraz idaresinde gerçeklestirildi.

IZTO Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meslek Komitesi üyelerinin ekmekte fiyat ve gramaj degisikligini içeren önergesi sonrasi toplantida, 230 grami 2,5 liradan satilan ekmegin azami fiyat tarifesi belirlendi. Buna göre, odaya bagli 450 firinci 210 gram ekmegi azami 3 liradan satacak. Zammin kisa süre içerisinde geçerli olacagi belirtildi. Kentteki umumi tuvalet fiyatlarinda da meclis kararina göre degisiklik yapilacak. 1 lira olan umumi tuvalet ücretleri, yeni karara göre azami 2 lira olacak.

"Zammi yüzde 30’da biraktik"

IZTO Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meslek Komitesinden meclis üyesi Hüseyin Sagir, "Ekmek fiyati güncellendigi için tesekkür ediyoruz. Meslegim adina, sektörüm adina baskanimiza, yönetimimize ve meclisimize tesekkür ediyoruz. Yoksa sektör olarak sikintili durumlar yasayacaktik. Girdilerimize yüzde 55’lik bir zam geldi ancak biz zammi yüzde 30’da biraktik. Hayatimizi idame ettirmeye ugrasiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA