Gönen'de Jandarmadan Büyük Operasyon

Balikesir’in Gönen ilçesinde uyusturucu kullandiklari ve uyusturucu madde ticareti yaptiklari tespit edilen 18 süphelinin adreslerine jandarmadan es zamanli baskin düzenlendi.

Gönen'de Jandarmadan Büyük Operasyon


Balikesir Il Jandarma Komutanligi koordinesinde Gönen Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerinin gerçeklestirdigi es zamanli operasyonda çok miktarda uyusturucu madde, tarihi eser, silah ve uyusturucu madde ticaretinde kullanilan aparatlar ele geçirildi. Gönen Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerinin civar ilçelerdeki Jandarma Komutanliklarindan da aldigi destek neticesinde kalabalik bir unsurla gerçeklestirdigi operasyonda daha önceden belirlenen 18 kisiden 16’si ikametlerinde yakalanarak gözaltina alinirken firar eden iki süpheliyi ise yakalama çalismalari sürüyor.

Tarihi eserden silaha, uyusturucudan telefona

Gönen Ilçe Jandarma Komutanliginin uzun süredir takibinde olan 18 süphelinin ikametlerine es zamanli olarak yapilan operasyonlarda çok miktarda uyusturucu maddenin yani sira silahtan telefona, tarihi eserden uyusturucu madde ticaretinde kullanilan aparatlara kadar çok sayida malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen maddeler arasinda 850 gram kubar esrar, 115 gram metamfetamin, 100 gram bonzai, 15 adet sentetik uyusturucu hap, 100 gram kenevir tohumu ve 9 adet uyusturucu madde kullanma aparati yer aldi. Ayrica 1 adet hassas terazi, 7 adet tarihi sikke, 12 adet cep telefonu, 1 adet kesici delici alet, 1 adet tabanca, 2 adet av tüfegi, 1 adet sarjör, 125 adet de fisek de ele geçirildi. Olayla ilgili 16 süpheli yakalanarak gözaltina alinirken, firari olarak iki kisinin aranmakta oldugu bilgisine ulasildi.
Kaynak: İHA