Didim'de Denizde Kaybolan Sahsin Cansiz Bedeni Yunanistan Karasularinda Bulundu

Aydin’in Didim ilçesinde 6 buçuk ay önce serinlemek için denize giren ve kendisinden haber alinamayan 59 yasindaki Mesut Çobanoglu’nun Yunanistan karasularinda cansiz bedenine ulasildi.

Didim'de Denizde Kaybolan Sahsin Cansiz Bedeni Yunanistan Karasularinda Bulundu


Olay, 9 Agustos 2021 Pazartesi günü saat 15.00 siralarinda Cennet Koy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 59 yasindaki evli ve 2 çocuk babasi Mesut Çobanoglu denize girmek için bölgeye geldi. Denize girmeden önce esi ile telefonda görüsen Çobanoglu, aksam saatlerinde eve dönmedi. Çobanoglu’nun hayatindan endise duyan ailesi durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede yaptiklari arastirmalarda Çobanoglu’nun otomobiline ve kiyafetlerine ulasti. Sahil Güvenlik ekipleri tarafindan da denizde yapilan aramalar sonuçsuz kalirken, Çobanoglu’nun bulunmasi için çalisma baslatildi.

Yunan karasularinda bulundu

Çobanoglu’nu arama çalismalari sürerken, Yunanistan karasularinda bir erkek cesedi bulundu. Durumun Türk Sahil Güvenlik ekiplerine bildirilmesi üzerine yapilan yazisma ve incelemeler neticesinde cesedin Çobanoglu’na ait oldugu tespit edildi. Yunanistan’dan gelen aci haber Çobanoglu’nun ailesi ve sevenleri yasa boguldu. Cenazesi Türkiye’ye getirilen Çobanoglu’nn yarin Söke ilçesi Bagarasi Mahallesi Çarsi Camii’nde ögle namazina müteakip kilinacak olan cenaze namazinin ardindan topraga verilecegi ögrenildi.

Esinin sosyal medya paylasimi yürekleri dagladi

Hayatini kaybeden Mesut Çobanoglu’nun esi Sabriye Çobanoglu sosyal medya hesabinda yaptigi paylasim ile yürekleri dagladi. Esinin hayallerinin yarim kaldigini dile getiren Sabriye Çobanoglu esi ve kendisinin bulundugu fotografi paylasarak altina su notu düstü;

"Yazima nasil baslicam bilmiyorum seni yazilara nasil sigdiracagim onuda bilmiyorum.seninle geçen acisiyla tatlisiyla dolu dolu gecen 34 yil önce ben sana çocuk geldim bana güçlü olmayi basarmayi iyi bir es iyi bir anne olmayi hayati biz birlikte ögrendik. Sen benim bu hayatta gördügüm en iyi bir evlat sonrada en iyi bir baba oldun sana bu hayatta bize verdiklerin ve ogrettiklerin için yasamim boyunca hep dualarimda ve yanimda olacaksin canim. Bizi en mutlu en güzel günlerimizde aniden biraktin egemle olan haysllerin vardi emin ol hayallerini senin yerine elimden geldigince yapacagim ama ben eminimki sen bizim yanimizda olacaksin. senden ayrilali 6.5 ay oldu ve kavusmamiza çok az bir saatlar kaldi gelmeni çok bekledim sensiz geçen günler ve geceler oldu ama ögrettigin gibi hiç pes etmedim hergun daha çok çabaladim daha çok dua ettim ve rabbim duydu sesimizi bugunlerimizde bizi hiç yanliz birakmayan okadar çok ailemiz esimiz dostumuz olduki hepsine ayri ayri minnettarim sen benim hayatimin anlami güzel es güzel baba güzel evlat cennet mekanin olsun dualarimla her zaman senin yaninda olacagim. Seni çok ama çok seviyoruz"
Kaynak: İHA