Yarali Kurdu Gezgin Ögretmen Kurtardi
HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gezgin ögretmen olarak taninan Ümit Bartin, arkadasiyla beraber dogada gezerken karsilastigi yarali kurdu ekiplere teslim etti.

Yarali kurdu kurtardiklarini belirten Ümit Bartin, “Arkadasimla beraber dogayi geziyorduk ve o esnada gezdigimiz bölgeyle alakali fotograflar çekiyorduk. O esnada yerdeki karlarin üzerinde uzaktan beliren basta ne oldugunu çikaramadigimiz bir hayvan gördük. Biraz daha yaklasinca kurt oldugunu fark ettik ve arabadan indigimizde bize odaklandi. Korkunç bir sekilde dislerini göstererek homurdanmaya basladi.
Bu durum bizi korkuttu ama kurt ayaga kalkamiyordu. Yarali oldugunu fark ettik. Muhtemelen araba çarpmisti. Aci içinde kivraniyordu. Bu anlara birebir sahit olmustuk. Hemen Doga Koruma ve Milli Parklar Yüksekova Sube Sefligi ekiplerine ulastik ve ekipler bulundugumuz yere geldiler. Yarali kurda zarar vermeden kafese koyup, tedavisi edilmek üzere sehir merkezine götürdüler. Kurdun tedavisi yapildiktan sonra tekrar dogaya birakilacak” dedi.
