Yarali Kurdu Gezgin Ögretmen Kurtardi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gezgin ögretmen olarak taninan Ümit Bartin, arkadasiyla beraber dogada gezerken karsilastigi yarali kurdu ekiplere teslim etti.

Yarali Kurdu Gezgin Ögretmen Kurtardi
Ögretmen Ümit Bartin, Yüksekova-Semdinli karayolu üzerindeki Haruna Geçidi’nde araç çarpmasi sonucu yaralanan kurdu fark etti. Dogayi gezerken buldugu ve ön ayaklari kirik oldugu için yürüyemeyen kurt için hemen Doga Koruma ve Milli Parklar Yüksekova Sube Sefliginden destek istedi. Olay yerine gelen ekiplerin ilk müdahalesiyle yarali kurt kafese alinarak tedavisi için götürüldü.

Yarali kurdu kurtardiklarini belirten Ümit Bartin, “Arkadasimla beraber dogayi geziyorduk ve o esnada gezdigimiz bölgeyle alakali fotograflar çekiyorduk. O esnada yerdeki karlarin üzerinde uzaktan beliren basta ne oldugunu çikaramadigimiz bir hayvan gördük. Biraz daha yaklasinca kurt oldugunu fark ettik ve arabadan indigimizde bize odaklandi. Korkunç bir sekilde dislerini göstererek homurdanmaya basladi.

Bu durum bizi korkuttu ama kurt ayaga kalkamiyordu. Yarali oldugunu fark ettik. Muhtemelen araba çarpmisti. Aci içinde kivraniyordu. Bu anlara birebir sahit olmustuk. Hemen Doga Koruma ve Milli Parklar Yüksekova Sube Sefligi ekiplerine ulastik ve ekipler bulundugumuz yere geldiler. Yarali kurda zarar vermeden kafese koyup, tedavisi edilmek üzere sehir merkezine götürdüler. Kurdun tedavisi yapildiktan sonra tekrar dogaya birakilacak” dedi.

Kaynak: İHA