Kahramankazan'da 'Ova Çayi' Düzenleme Projesinin Üçüncü Etabi Basladi

Kahramankazan Belediyesince yapimina baslanan ve halihazirda devam eden Ova Çayi Rekreasyon Alani Projesi’nin 3. etabi basladi.



Ova Çayi Rekreasyon Alani Projesi’nin üçüncü etap çalismalari basladi.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, “Ova Çayi’miz piril piril çevre düzenlemesiyle gayet güzel bir görünüme kavusacak” dedi.

Proje tamamlandiginda Kahramankazan’in çehresini degistirecek ve ilçeye önemli bir deger katacak. Proje ayrica çayin geçtigi noktalardaki taskin riskini de azaltacak. Projenin son etabinin 5 kilometrelik bölümünün bu yil içerisinde tamamlanmasi hedefleniyor.

Baskan Oguz yerinde inceledi

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz ve 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar yapim çalismalarini yerinde inceledi. Projenin Kahramankazan için önemli bir yatirim oldugunu belirten Oguz, “Ova Çayi projesinin üçüncü etap çalismalarina basladik. Çalismalar Ova Çayi’mizin Yilbant istikametinde ilk olarak start aldi. Ayrica Fatih Mahallesi’nde Örencik Mahallemizden asagi dogru inen 2,5 kilometrelik bir alan da çalismalar yürüyor. Asiri yagis oldugu zaman taskinlarin oldugu bir alan burasi. Proje kapsaminda bu alanin da islahi yapilacak. Toplamda 5 kilometreden fazla bir alan islah edilecek. Toplamda 35 milyon TL’lik bir yatirim demek bu proje ilçemiz için” dedi.



Piril piril olacak

Çalismalarin yil sonu itibariyla tamamlanmasinin hedeflendigini söyleyen Baskan Oguz, “Ova Çayi’miz piril piril çevre düzenlemesiyle gayet güzel bir görünüme kavusacak. Yapiminda sona gelinen Kahramankazan Millet Bahçemiz ile Muhsin Yazicioglu Parki’mizin da oldugu bölgeden geçen Ova Çayi’miz, buradan Ankara Uzay ve Havacilik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne (HAB) kadar uzanacak. Ova Çayi’mizin piril piril aktigi bir proje olacak. Proje, hem estetik açidan, hem çayimizin islahi açisindan, hem taskinlari önleme açisindan, hem de yaz dönemlerinde haseratlarin türememesi açisindan çok önemli bir çalisma” diye konustu.

Kaynak: İHA