Ordu'da Yamaç Parasütçüsü Egitim Sirasinda Denize Düstü

Ordu’da yamaç parasütü ile egitim yapmak için Boztepe’den kalkis yapan bir kisi, kontrolünü kaybedince denize düstü. Sudan çikartilan sahis, olaydan yara almadan kurtuldu.

Ordu'da Yamaç Parasütçüsü Egitim Sirasinda Denize Düstü
Edinilen bilgiye göre, yamaç parasütü egitimi için Trabzon’dan Ordu’ya gelen Mesut Altin (31) isimli yamaç parasütçüsü, yamaç parasütü kalkis alani olan 530 metre yüksekligindeki Boztepe’den havalandi. Hocalari ile birlikte egitimde olan ve bir süre havada kalan Altin, tekli uçus yaptigi esnada kiyiya yaklasik 100 metre açiklikta denize düstü. Ihbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri, Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi arama kurtarma ekipleri ile polis ekipleri sevk edildi. Yüzme bildigi için ekiplerin de yardimiyla sudan çikarak kiyiya ulasan Mesut Altin, olaydan yara almadan kurtuldu.

Hicabi Minnet isimli vatandas, “Sahilde gezindigim esnada denizde hareketlilik gördüm. Boztepe’den atlayan kisi denize düstü. Allah’tan yüzme biliyor, kiyiya ulasti. Zaten bu sirada itfaiye ekipleri de ulasmisti. Onlar da dalarak arkadasi denizden çikarttilar. Can kaybi ve yaralanma yok, yine de saglik ekiplerine teslim edildi” dedi.

Olay yerinde saglik kontrolleri yapilan Mesut Altin daha sonra birakilirken, Altin’in denizde kalan parasütü ile diger malzemeleri ekiplerce kiyiya çikartilip yakinlarina teslim edildi.
Kaynak: İHA