Aydin BILSEM Özel Yetenekli Ögrencilerin Farkliliklarini Firsata Dönüstürecek

Aydin Ticaret Borsasi Bilim ve Sanat Merkezi, “Bütünlestirici egitimle Farkliliklari Firsata Dönüstürmek” (BEFFDA) projesi ile özel yetenekli ögrencilerin farkliliklarini firsata dönüstürecek.

Aydin BILSEM Özel Yetenekli Ögrencilerin Farkliliklarini Firsata Dönüstürecek


Türkiye ile Avrupa Birligi arasindaki mali isbirligi kapsaminda gelistirilen Katilim Öncesi Mali Yardim Araci (IPA) “Istihdam, Egitim, Sosyal Politikalar” bileseni altinda “Bütünlestirici Egitim için Özel Egitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artirilmasi Hibe Programi” uygulaniyor. “Bütünlestirici Egitimle Farkliliklari Firsata Dönüstürmek” (BEFFDA) projesi, program kapsaminda Aydin Ticaret Borsasi Bilim ve Sanat Merkezi tarafindan yürütülüyor.

“En büyük bütçeli hibe projesi”

Aydin Ticaret Borsasi Bilim Sanat Merkezinin yürütecegi, 2021 yili Kasim ayinda imzalanan sözlesmeyle baslatilan BEFFDA projesi, 109 bin 079,60 Euro ile en büyük bütçeli hibe projesi oldu. Nazilli ve Söke Bilim ve Sanat Merkezlerinin de ortagi oldugu proje, Aydin ili genelinde yürütülen “Bütünlestirici Egitim” faaliyetlerini gelistirmeyi hedefleyen proje 12 ay sürecek.

“Çesitli faaliyetler düzenlenecek”

Proje kapsaminda hedeflenen sonuçlara ulasmak için, Bütünlestirici Egitim ve Özel Yetenekliler Farkindalik Konferansi, Farklilastirilmis Egitim Programi ve Rehberlik Egitimi, Özel Egitim Etkinlik ve Materyal Kütüphanesi Kurulmasi, Içerik ve Materyal Gelistirme Çalistayi Düzenlenmesi gibi faaliyetlerde bulunulacak. Ayrica projenin önemli faaliyetlerinden biri de iyi örneklerin yerinde görülmesi ve is basi gözlem yapilmasi için gerçeklestirilecek olan Finlandiya ziyareti olacak. Bu ziyarete katilacak ögretmenler, Finlandiya’daki farkli okul türlerinde yürütülen bütünlestirici egitim çalismalarini yerinde görüp bu çalismalarin ilham verici yönlerini rapor haline getirecek.

“Özel yetenekli ögrencilerin farkliliklari firsata dönüstürülecek”

Pandemi sürecinde kabul edilen ve bu yönüyle Aydin Ticaret Bilim ve Sanat Merkezinde yürütülen çalismalara motivasyon saglayan BEFFDA projesinin hedeflenen sonuçlara basarili bir sekilde ulasmasi için Aydin, Nazilli ve Söke Bilim ve Sanat Merkezlerindeki ögretmen ve yöneticilerin katilimiyla Proje Yönetim Ekibi olusturuldu. Proje kapsaminda, Aydin’daki bin veli, bin ögretmen/yöneticiye bütünlestirici egitim konusunda uzmanlarin konusmaci olarak yer alacagi farkindalik konferansi düzenlenecek. Aydin’da görev yapan 250 ögretmene, 32 saat süreyle farklilastirma egitimleri verilecek ve yaklasik 60 ögretmenin katilimiyla, ildeki tüm ögretmenlerin kullanabilecegi özgün plan, etkinlik ve materyallerin üretilecegi 5 günlük bir çalistay yapilacak. Çalistayda üretilecek ürün ve materyallerle beraber Aydin, Nazilli ve Söke Bilim ve Sanat Merkezlerinde “Etkinlik ve Materyal Kütüphaneleri” kurulacak. Aydin ili genelinde ögretmen, yönetici ve velilerin destegiyle yürütülecek ve 2022 yili içerisinde tamamlanacak olan BEFFDA projesi, “Farkliliklarimizla Bütünüz” sloganiyla gerek Aydin, gerekse ülke genelindeki özel yetenekli ögrencilerin farkliliklarini firsata dönüstürecek çiktilarin elde edilmesine katki saglayacak.
Kaynak: İHA