Yerli Ve Yabanci Turistler Elazig'a Gelince Bu Minareyi Görmeden Dönmüyor

Elazig’da 9 asirlik ’Egri Minare’ yerli ve yabanci turistlerin, kent gezisinde görmeden gitmedikleri yer haline geldi. Bölgeyi gezen vatandaslar, minarenin egriligini görünce yapiya bir kez daha hayran kaliyor.

Yerli Ve Yabanci Turistler Elazig'a Gelince Bu Minareyi Görmeden Dönmüyor
Elazig’da tarihi Harput Mahallesi’nde 1157 yilinda Artuklu hükümdari Fahrettin Karaaslan tarafindan insa ettirilen Harput Ulu Caminin egik minaresi yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olmaya devam ediyor. Kentin turistik yerlerini gezen vatandaslar turizmin en önemli yerlerinden bir tanesi olan Harput’a geldikten sonra Italya’da bulunan Pisa kulesinden daha egri oldugu tescillenen minarenin yapisini görünce gözlerine inanamiyor. Ziyaretçiler, tarihi yapiyi herkesin görmesini isteyerek vatandaslari Elazig’a davet etti.

"Caminin minaresini görünce heyecanlandim"

Ordu’dan bir arkadasini ziyarete geldigini belirten Baki Kuzu, “Burada biraz gezmek istedim ve Harput’a çiktik. Tarihi yerleri sorduk buraya daha önceden gelmemistim, görünce çok sasirdim. Caminin minaresinin egri oldugunu gördüm herkesin burayi gelip görmesini isterim. Ülkemizin böyle harika yerlerinin oldugunu gözlerimle görmüs oldum. Bu yapiyi insa edenlerden Allah razi olsun. Böyle bir yapinin olmasi ülkemiz, bölgemiz ve turizm adina çok güzel bir sey. Caminin minaresinin egriligini bir anda fark ettim. Bir bilgim yoktu vatandaslar biraz bilgilendirdi bende gelip görünce burayi begendim” dedi.



"Egik minareyi ilk defa gördüm"

Adana’dan geldigini aktaran bir diger vatandas Recep Çinar ise "Buranin tarihi ve turistik yerlerini merak ettik ve Harput’a geldik. Belirli yerleri gezdik simdi de sira Ulu Cami’de ecdatlarimizin yaptigi yerleri geziyoruz. Böyle bir yamuk minare ilk defa gördüm. Nasil duruyor bilmiyorum ama yapim tarihi 1156-1157 asagi yukari bin yillik bir binanin deprem bölgesi olmasina ragmen ayakta kalmasi takdir edilecek bir durumdur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA