Solhan'da Yasli Vatandasa Anlamli Ziyaret

Bingöl’ün Solhan ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü personelleri tarafindan görme engelli yasli vatandas ziyaret edilerek evde bakim hizmetinden faydalandirilmasina iliskin islemler baslatildi.

Solhan'da Yasli Vatandasa Anlamli Ziyaret
Solhan Sehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü personellerince Solhan ilçesine bagli Hazarsah köyü Aksakal mezrasinda yasayan görme engelli yasli vatandas ziyaret edildi. Yapilan ziyarette yasli ve engelli vatandasin çocuk yasta geçirdigi hastalik nedeni ile gözlerinde görme kaybi olustugu, akrabasinin bulunmadigi ve yasamini tek basina devam ettirdigi bilgilerine ulasildi. Detayli görüsme gerçeklestiren meslek elemanlari yasli vatandasin bakim ihtiyaçlarini yerine getirilmesi ve evde bakim hizmetinden faydalandirilmasina iliskin islemler baslatildi.

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Kurum Müdürü Seyfettin Özdemir, "Müdürlük olarak ihtiyaç sahibi tüm vatandaslarimiza hizmet modellerimiz dahilinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Sidika teyzemiz ile yeni yerlesim mezrasinda yasayan sehit ailelerimize yaptigimiz ziyaret vesilesi ile haberdar olduk. Evine ziyaret gerçeklestirdik. Evde tek basina yasadigini görünce meslek elemanlarimiz tarafindan bakim ihtiyaçlarinin karsilanmasi ve evde bakim hizmetinden yararlandirilmasi için çalisma baslattik. Engel grubunun görme olmasi hasebiyle evinin temizlige ve düzene ihtiyaci oldugunu tespit ederek ilgili yerler ile görüsüp ihtiyacin karsilanmasini sagladik. Suan gerçeklestirdigimiz ziyaret ikinci ziyaretimiz. Teyzemizin takipçisi olmaya, ihtiyaçlarini karsilamaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA