Okul Kütüphanelerindeki Kitap Sayisi 4 Ayda 50 Milyona Ulasti

Millî Egitim Bakanliginin okullar arasi imkân farkliliklarini azaltmak amaciyla 26 Ekim 2021 tarihinde baslattigi “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsaminda yapilan yeni kütüphanelerle birlikte mevcut kütüphanelerin zenginlestirilmesiyle kitap sayisi dört ayda 28 milyondan 50 milyona yükseldi.

Millî Egitim Bakanligi, okullar arasi imkân farkliliklarini azaltmak için 26 Ekim 2021 tarihinde baslattigi “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesini 31 Aralik 2021 tarihinde tamamladi. Proje kapsaminda kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula yeni kütüphane yapildi. Proje, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde yürütüldü.

Yapilan yeni kütüphaneler ile tüm okullardaki kitap sayisi da artmaya basladi.

Projeden önce kütüphanelerdeki 28 milyon 677 bin 694 olan kitap sayisi, yeni kütüphanelerin yapilmasi ve mevcut kütüphanelerin kitap açisindan zenginlestirilmesi ile 50 milyona yükseldi. Millî Egitim Bakanligi, 2022 yili sonunda kütüphanelerdeki kitap sayisini 100 milyona çikartmayi hedefliyor.

10 binden fazla kitabi olan okul sayisi 83’e yükseldi

Kütüphanelerdeki kitap sayilari da artmaya devam ediyor. 10-20 bin kitabi olan kütüphane sayisi 72’ye, 20 binden fazla kitabi bulunan kütüphane sayisi da 12’ye yükseldi. Kitap sayisi, 5 bin ile 10 bin arasinda olan kütüphane sayisi ise 672’ye yükseldi.

En fazla kitap Galatasaray Lisesinde

80 bin 991 kitap ile en fazla kitap Galatasaray Lisesinde bulunuyor. Galatasaray Lisesini 53 bin 984 kitap ile Kartal Anadolu Imam Hatip Lisesi, 35 bin kitap ile Hatay Samandag Yüksel Acun Anadolu Lisesi takip ediyor. 27 bin 403 kitap ile Rize Hasan Kemal Yardimci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü sirada, 27 bin kitap ile Istanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi ve Istanbul Kabatas Erkek Lisesi besinci sirada yer aldilar.

Konu ile ilgili bir degerlendirmede bulunan Millî Egitim Bakani Mahmut Özer sunlari söyledi: “Egitimde firsat esitligini artirmak için agirlik verdigimiz alanlardan bir tanesi de okullar arasi imkân farkliliklarini azaltmak. Bu baglamda Sayin Emine Erdogan Hanimefendi’nin himayelerinde baslattigimiz ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesini iki ay gibi kisa sürede tamamladik. Bu süre zarfinda 16 bin 361 okulumuz yeni kütüphanelerine kavustu. Proje sonunda kütüphanesiz okul kalmadi. Bu proje ile okullarimizdaki kitap sayilari da önemli ölçüde artti. Yeni yaptigimiz kütüphanelerle kütüphanelerdeki kitap sayimiz, 4 ayda 50 milyona yükseldi. 2022 yilinda kitap sayimizi 100 milyona çikartmayi hedefliyoruz. Böylece ögrenci basina düsen kitap sayisi 6,6’ya yükselmis olacak. Süreci basari ile yürüten tüm çalisma arkadaslarimi, 81 il ve ilçe millî egitim müdürlerimizi, okul yöneticilerimizi ve ögretmenlerimizi kutluyorum.”
Kaynak: İHA