Max Ve Duman Ögrencilerin Maskotu Oldu

Baskent’te yer alan Muammer Sahin Ortaokulu’nun yaklasik 2 yil önce gelen misafirleri Max ve Duman, adeta ögrencilerin maskotu oldu. Golden Retriever cinsi bir köpek olan Max ve Tekir cinsi bir kedi olan Duman, ögrencilerin nese kaynagi ve can dostlari oldu.

Max Ve Duman Ögrencilerin Maskotu Oldu
Ankara’nin Altindag ilçesinde yer alan Muammer Sahin Ortaokulu ögrencileri, can dostlari olan Max ve Duman ile birlikte olmaktan çok mutlu. Yaklasik iki yil önce Okul Müdürü Cengizhan Yasa’nin talebi dogrultusunda Altindag Belediye Baskani Asim Balci’nin talimatiyla Golden Retriever cinsi bir köpek olan Max, Muammer Sahin Ortaokuluna sahiplendirildi. Yaklasik 1 buçuk yil kadar sonra da Max’ten kaçarak agaca tirmanan Tekir cinsi bir kedi olan Duman’i kurtaran okul yönetimi onu da sahiplenme karari aldik. Bu süre zarfinda ikisinin de bakimini üstlenen okul yönetimi ve ögrenciler durumdan çok memnun. Duman derslere giriyor, siniflarda dolasiyor, ögrenciler ile birlikte ayni siralari paylasiyor. Max ise teneffüs vakitlerinde bahçeye çikan ögrenciler ile kosuyor doyasiya egleniyor. Ögrencilerin bu durumdan çok memnun oldugunu kaydeden Okul Müdürü Cengizhan Yasa, bundan sonra bir de tavsan ailesi kurmayi planladiklarini söyledi.



“Okulumu bir sevgi okulu haline getirmeyi hayal ettim”

Muammer Sahin Ortaokulu Müdürü Cengizhan Yasa, “Okulumu bir sevgi okulu haline getirmeyi hayal ettim. Sevgi okulu olmasi için de en önemli unsurun hayvanlar olmasi gerektigini düsündüm. O günlerdeki Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un da tesvikleri ile Altindag Belediye Baskani Asim Balci’nin yardimiyla, önce Max’i sahiplendik. Daha sonra Max’ten bir sekilde korkan ve o zaman yavru olan Duman agaca tirmandi, onu da oradan indirdik. Çok sevdik, birakamadik ve onu da sahiplendik. Çocuklar çok mutlular, özellikle Max’ten dolayi çok mutlular. Duman da siniflari dolasiyor, derslere katiliyor, denetimlerde bulunuyor. Onlara en iyi sekilde bakiyoruz. Hiçbir sekilde okullarin tatil oldugu günlerde buraya gelmemezlik olmuyor. Genellikle ben geliyorum mama ve su için. Çocuklar çok mutlular. Max yeni geldiginde alisamadilar. Ama gördüler ki Max onlardan da çocuk, o da onlari çok seviyor, beraber oynuyorlar bahçede” ifadelerini kullandi.

“Ne olursunuz babamla konusun, ben de eve bir kedi ya da minik bir köpek almak istiyorum”

Ögrencilerinde, Max ve Duman geldikten sonra hayvan sevgisinin oldukça arttiginin altini çizen Okul Müdürü Yasa, bazi ögrencilerin evlerinde de bir hayvan sahiplenmek istediklerini belirterek, “Bir kiz ögrencim geldi ve ‘ne olursunuz babamla konusun, ben de eve bir kedi ya da minik bir köpek almak istiyorum’ dedi.

Biz de konustuk babasiyla, olacak insallah” açiklamasinda bulundu.

“Oraya da tavsan ailesi kuracagim”

Ögrencilerinin mutlu olmasi ve okulunun bir sevgi yuvasina dönüsmesi için elinden geleni yapmaya devam edecegini vurgulayan Okul Müdürü Yasa, bir sonraki asamada ögrencilerine bitki sevgisi asilamak için fidan dikme islemi yapacagini hatirlatarak, “Çok yakinda çok güzel meyve ve çam agaci fidanlarimiz gelecek. Max’i çekerken tanik oldugunuz fidanliga dikecegiz onlari. Ben oraya tavsan ailesi kuracagim. Tavsanlar da bildigim kadariyla çok çabuk ürüyorlar, bir sürü tavsanimiz da olacak. Max de mutlu olacak. Herkes mutlu olacak bu okulda” diye konustu.



“Max buradaki hocalarimiz ve ögrencilerimiz ile gayet iyi anlasti”

Max’i sokakta bulduklarini ve daha sonra Okul Müdürü Cengizhan Yasa’nin talebi dogrultusunda ögrenciler ile bulusmasini sagladiklarini belirten Altindag Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Emre Çinar, “Max’i biz sokakta bulmustuk. Daha sonra da okul müdürü Cengizhan bey, çocuklarin iletisimini gelistirmek amaciyla bir köpek sahiplenmek istediklerini bize söylediler. Biz de Max’in uygun olacagini düsündük. Gerekli kisirlastirma ve tedavi islemleri bittikten sonra Max’i Cengizhan bey öncülügünde okulumuza sahiplendirdik. Yaklasik iki yildir da asilari, bakimi ve mama destegi konusunda Belediye Baskani Asim Balci’nin talimatlari dogrultusunda yardimci olmaya çalisiyoruz. Max buradaki hocalarimiz ve ögrencilerimiz ile gayet iyi anlasti. Biz de bu durumdan çok mutluyuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA