KDK'ya Basvurdu, 5 Bin 700 Liralik Borç Kaydi Silindi

2004 yilinda istege bagli bag-kurlulara saglik karnesi verilmesi hizmetinin iptal edildigini bilmedigi için yaptirdigi vize islemi sonucu tarafina 5 bin 700 lira borç çiktigi için Kamu Denetçiligi Kurumu’na (KDK) basvuran bir vatandasin borç kaydi silindi.

KDK'ya Basvurdu, 5 Bin 700 Liralik Borç Kaydi Silindi
Basvurucu, 2004 yilinda istege bagli bag-kurlulara saglik karnesi verilmesi hizmetinin iptal edildigini, ancak bunu bilmedigi için vize islemi yaptirdigini, engelli kizi için saglik hizmeti aldigini ve ödemelere devam ettigini bildirdi.

Söz konusu vizenin 2004 yili içinde iptal oldugunu, alacak verecek hesabi yapildiginda 609 lira alacakli oldugunun tespit edildigini ancak tarafina iade yapilmadigini, 2021 yilinda ise SGK’nin tarafina 5 bin 700 lira borç çikardigini, 2004 yilindaki alacagi için de zamanasimi hükümlerinin uygulandigini belirtti.

Basvurucu, konuya iliskin iki kez dilekçe verdigini ancak sonuç alamadigini, borcu yapilandirmak suretiyle ödemeyi kabul ettiginde, bu sefer avukata yönlendirildigini ve vekalet ücreti ödemesi gerektiginin bildirildigini, SGK’nin çözüme yanasmadigini ifade ederek, 2004 yilinda yaptigi fazla ödemelerin 2004 yili borcuna mahsup edilmesini ve borç kaydinin kapatilmasi için Kamu Denetçiligi Kurumuna basvurdu.

KDK’nin SGK yetkilileri ile görüsmelerinin ardindan, basvurucuya çikarilan borç silindi. Böylece SGK vatandasin magduriyetini giderdi.
Kaynak: İHA