Durak, 'Ömer Çelik Agabeylik Görevini Üstlenirse 2. Etap Metro 2 Yilda Biter'

Adana Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Aytaç Durak, 14. Adana Kitap Fuari’na yeni yayinladigi Adana Metrosu adli kitabiyla katildi. Durak, kitapta AK Parti Sözcüsü Adana Milletvekili Ömer Çelik’e “Adana metrosunun yapimi için agabeylik yapmasi” çagrisinda bulundu.

Durak, 'Ömer Çelik Agabeylik Görevini Üstlenirse 2. Etap Metro 2 Yilda Biter'
Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapilarini açan 14. Kitap Fuari’ndaki Büyüksehir Belediyesi standa kitaplarini imzalayan eski baskan Aytaç Durak, Adana Metrosu adli yeni kitabinin da tanitimini yapti. Dünü ve bugünü ile kaleme aldigi Adana Metrosu kitabinda, Adana metrosu ihalesinin Bursa ve Izmir metrolari dahil Türkiye’deki metrolarin hepsinden daha ucuza mal oldugunu savunan Durak, 2. etabinin yapilmadigi takdirde sehir trafiginin felç olacagina dikkat çekti.

Devlet Bahçeli Köprüsü’nün ulasim master planinda yer almadigini, gerekli fizibiliteden de yoksun sekilde Hüseyin Sözlü’nün siyasi atraksiyon ürünü olarak ortaya çiktigini söyleyen Durak, “Illa köprü yapilacak idiyse, hemen yani basindaki TEM otoyolu üzerindeki Karayollarinin yaptigi 6 seritli köprünün emsal alinmasi gerekirdi. Zira o köprünün aynisi yapilsa idi 2, bilemediniz 3 milyon dolara mal olacakti. Ne geregi vardi 100 milyon dolar harcamanin?” diye sordu.

Adana milletvekili Ömer Çelik’in AK Parti’nin güçlü bir figürü olduguna Adana Müzesi, Anavarza Antik Kent kazisi, Adana Stadi ve millet bahçesinin programa alinmasi gibi önemli hizmetlere imza attigina dikkat çeken Durak, söyle dedi;

“Inaniyorum ki Çelik’in bu görevi üstlenmesi halinde 2. Etap metro 2 yilda biter. Basbakan Tayyip Erdogan 2004 seçimleri sirasinda milletvekillerini kast ederek bana demisti ki ‘Sen agabeylik yapacaksin’ Ben agabeylik yapamadim ama simdi bu agabeyligi Çelik yapmali. Zeydan Karalar yumusak mizaçlidir. Adana parlamenterleri ile Ankara’da bir araya gelerek birlikte Ömer Çelik’in bu görevi üstlenmesini saglayabilirler.”
Kaynak: İHA