Doga Harikasi Hamsilos Için Ihale Tamamlandi

Dünyada benzeri az bulunan ve ziyaretçilerini hayran birakan doga harikasi Sinop Hamsilos Tabiat Parki için restorasyon ihalesi tamamlandi.

Doga Harikasi Hamsilos Için Ihale Tamamlandi
Türkiye’nin 22. Tabiat Parki olarak bilinen ve Türkiye’nin tek fiyordu unvanina sahip Hamsilos, bisiklet ve yaya yolu yapimi için geçen aylarda ihaleye çikmisti. Ihale islemleri tamamlandigini AK Parti Il Baskani Ugur Giresun sosyal medya hesabindan duyurdu. Giresun, yaptigi açiklamada, “Hamsilos’un güzelligine güzellik katacak ihale tamam. Hamsilos’a yapilacak olan bisiklet ve yaya yolu projelerimizin ihalesi tamamlandi. Yapim çalismalari baslayan proje tamamlandiginda ilimizin turizmine önemli ölçüde katki saglayacak” ifadelerini kullandi. Çalismalarin, 6 ay bir sürede tamamlanarak Sinoplularin hizmetine sunulacagi ifade edildi.

“Türk Donanmasi’ni kurtaran yer”

Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Sinop ziyaretinde Vali Erol Karaömeroglu’nun hediye ettigi Hamsilos tablosunu aldiktan sonra “Türk donanmasini kurtaran yer” ifadelerini kullanmisti.

“Osmanli-Rus savasinin seyrini degistirdi”

Kültür ve Turizm Il Müdür Vekili Metin Süren, Hamsilos’un Osmanli-Rus savasi döneminde Hamsilos Koyu’nda uygulanan strateji ile savasin seyrini degistirdigini dile getirdi. Süren, “Hamsilos deyince dünyada örnegi bir tek Norveç’te olan ve ikincisi de Türkiye’de Sinop’ta olan bir koy. Dünyanin birçok yerinde çok çesitli koylar var fakat farkli bir kiyi olusumuyla olusmus ve derinligi bakimindan da diger koylardan ayirt edilecek önemli koyumuz. Antik dönemden beri bu koyumuz gerek denizciler tarafindan, savas gemileri tarafindan, korsanlar tarafindan kullanildigini biliyoruz. Türk tarihinde de önemlidir Hamsilos Koyu. Osmanli-Rus savaslarinda Osmanli donanmasinin orada saklanarak mevzi alarak savasin seyrini degistirdigini biliyoruz. Sinop Karadeniz sahillerinde önemli bir ayrintisi diyebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA