Biga Gençlik Oyunlari'nda Muhtesem Son

Biga Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ve yüzlerce gencin kiyasiya yaristigi Biga Gençlik Oyunlari heyecan dolu bir finalle sona erdi. Düzenlenen ödül töreninde ise sampiyonlara ödülleri takdim edildi.

Biga Gençlik Oyunlari'nda Muhtesem Son
Biga Belediyesi ev sahipliginde Biga Kaymakamligi ve Biga Ilçe Milli Egitim Müdürlügü destegiyle organize edilen Biga Gençlik Oyunlari, 13 okuldan yaklasik 600 ögrencinin katilimiyla 9 farkli bransta gerçeklesti. Heyecan ve cosku içinde geçen dört gün boyunca kiyasiya mücadelelere sahne olan Biga Gençlik Oyunlari için 18 Subat 2022 Cuma saat 18:00’de Atatürk Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlendi.

Törene, Biga Kaymakami Erdinç Dolu, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Biga Ilçe Baskani Nihat Borazan, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Görevlisi Ertugrul Bilgücü, Biga Ilçe Milli Egitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Orman Isletme Müdürü Ihsan Tunç, Okul Müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan Biga Gençlik Oyunlari Ödül Töreni, Playstation final müsabakasi ile devam etti. Fen Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi ögrencileri arasinda oynanan Playstation heyecan dolu anlara sahne oldu.

Törende konusan Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Biga Gençlik Oyunlari’nin cosku ve heyecan içinde geçtigini ifade ederek gençlerin Türkiye’nin yarinlari oldugunu ifade etti.

“Sehrimiz büyük bir gençlik potansiyeline sahip”

Biga’nin büyük bir gençlik potansiyeline sahip oldugunu belirten Baskan Erdogan, “Biga’miz sportif ve kültürel aktiviteler kapsaminda büyük bir hareketlilige sahip. Gençlik dinamizmi yüksek olan sehrimizde bu potansiyeli her zaman olumlu ve etkin tutmak için yerel yönetimler olarak gençlerimizin yaninda olmaya, onlar için projeler gelistirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda sehrimizde gençlik için bir projeyi daha hayata geçirmenin mutlulugu içindeyiz. 14-18 Subat tarihleri arasinda Biga Kaymakamligimiz ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüz isbirligiyle cosku ve heyecan içinde gerçeklestirdigimiz Biga Gençlik Oyunlari’nin çok sükür bugün ödül töreninde hep birlikteyiz. Bu yil ilkini düzenledigimiz ve insallah geleneksel hale getirmeyi planladigimiz gençlik oyunlarina 13 okuldan 600’e yakin ögrencimiz katildi.

QR kodlarini okutarak ‘Hazir misiniz Gençler’ davetimize katilan gençlerimiz Paintball, Langirt, Olimpik Okçuluk, Dart, Masa Tenisi, Basketbol, Voleybol, Yüzme ve az önce izledigimiz Playstation gibi 9 farkli bransta mücadele etti. Sportif alanlarda hem egitici hemde eglendirici oyunlarin, gençlerimizin takim ruhu, yarisma duygusu, rekabet ve güven duygusuyla beslenmesine vesile olduguna cani gönülden inaniyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarimiz bizlerin umudu ve yarinidir. Belediyemize ait Atatürk Kültür Merkezi ve 4 adet bilgi evlerimizdeki yaz ve kis aylarinda devam eden kurslarimiz, Gençlik Merkezimiz, Mehmet Akif Ersoy Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzumuz, Kapali Spor Salonlarimiz ve Stadyumlarimiz kisacasi tüm yatirimlar ve projeler gençlerimiz içindir. Türkiye’nin yarinlari olan göz aydinligi evlatlarimiz için gece gündüz çalismaya devam edecegiz. Insallah gençlerimizi hep birlikte yarinlara hazirlayacagiz. Bu güzel organizasyonda emegi geçen Kaymakamligimiza, Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüze, ögretmenlerimize, yarismaya katilan gençlerimize ve herkese tesekkür ediyorum. Gençler sizler bizim canimiz, cigerimizsiniz. Sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz ve her zaman sizin yaninda oluyoruz.”

“Biga Gençlik Oyunlari sürekli ivme kazanarak devam edecek”

Biga Gençlik Oyunlari’nin önümüzdeki yillarda daha büyük bir ivme kazanacagini ifade eden Biga Kaymakami Erdinç Dolu, “Belediyemizin ve Milli Egitim Müdürlügümüzün birlikte organize ettigi ve bir hafta süren Biga Gençlik Oyunlari’nin ödül törenine sizlerle birlikte olmanin verdigi mutluluk ve heyecani ifade etmek istiyorum. Mutluyuz, heyecanliyiz çünkü inaniyoruz ve biliyoruz ki siz sevgili gençlere yönelik yapilacak her faaliyetin, her yatirimin ve her harcamanin anlamli ve önemli olduguna inaniyoruz. Süphesiz 2 yildir pandemiden dolayi herkesin, her yas grubu çok etkilendi. Ama özellikle çocuklarimiz ve siz sevgili gençler bundan daha büyük yara aldiniz. Umut ediyoruz ve temenni ediyorum bundan sonra hem katilimci bazinda hem de brans bazinda Biga Gençlik Oyunlari önümüzdeki yillarda da sürekli bir ivme kazanarak devam edecektir. Ben huzurlarinizda Belediye Baskanimizdan bunun sözünü almis olayim. Ben bu vesileyle organizasyonda emegi geçen basta Belediyemize, Milli Egitim Müdürlügümüze ve ögretmenlerimize ve sonuç ne olursa olsun bu programda yer alan sevgili gençlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan dereceye giren ögrencilere altin, gümüs ve bronz madalyalari ile hediyeleri takdim edildi. Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Biga Gençlik Oyunlari’nda görev alan Beden Egitimi ögretmenlerine tesekkür belgesi takdim etti. Ödül töreni, protokolün organizasyona katilan tüm ögrenciler ile hatira fotografi çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA