Bella Hadid'ten Hindistan'daki Basörtü Yasagina Tepki Açiklamasi 'Kadinlara Ne Giyeceklerini Söylemek Sizin Isiniz Degil'

Ünlü model Bella Hadid, Hindistan’daki egitim kurumlarinda Müslüman kadinlarin basörtü takmasini yasaklayan kurallara karsi tepkisini dile getirdigi açiklamada, “Kadinlara ne giyeceklerini söylemek sizin isiniz degil” dedi.

Bella Hadid'ten Hindistan'daki Basörtü Yasagina Tepki Açiklamasi 'Kadinlara Ne Giyeceklerini Söylemek Sizin Isiniz Degil'
Filistin kökenli dünyaca ünlü ABD’li model Bella Hadid, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla Fransa’da, Belçika’da, Kanada’nin Quebec eyaletinde ve son olarak Hindistan’daki egitim kurumlarinda ve diger kamusal alanlarda uygulanan basörtü ve dini kiyafet giyilmesine karsi “ayrimci” uygulamalari elestirdi.

Sosyal medya hesabindan paylasim yapan Hadid, “Özellikle inanç ve güvenlik ile ilgili kadinlara ne giyip giymemelerini söylemek sizin isiniz degil” ifadelerine yer verdi. Hadid paylasiminda, dünyanin farkinda olmadan “islamofobik” bir hale geldigini belirterek, “Bir erkegin 2022 yilinda, bir kadin adina karar vermek için yeterli bir geçerlilige sahip oldugunu bir saniyeligine bile düsünmesi sadece komik degil ayni zamanda delilik” dedi.

Hindistan’in Karnataka eyaletindeki okullarda basörtü takmayi yasaklayan bir kararin açiklanmasinin ardindan birçok ögrenci mahkemeye basvurmustu. Mahkeme kararinin inceleme altinda oldugu bu günlerde Belçika, Fransa ve Kanada’nin Quebec eyaletinde basörtü yasaklari ise devam ediyor.
Kaynak: İHA