Baskentteki Basibos Köpek Sürüsü 11 Yasindaki Çocuga Saldirdi

Ankara’da sabah okula gittigi sirada basibos köpek sürüsünün saldirisina ugrayan bir çocugu o esnada arabasiyla yoldan geçen bir kisi kurtardi. Yasanan olayin ilk olmadigini ve can güvenliklerinin tehlikede oldugu söyleyen mahalle sakinleri ise yetkilerden sorunlarin çözülmesi için yardim istedi.

Baskentteki Basibos Köpek Sürüsü 11 Yasindaki Çocuga Saldirdi
Olay, Yenimahalle ilçesine bagli Serhat Mahallesi’nde meydana geldi. Okula gittigi sirada evinin karsisindaki otluk arazideki basibos köpeklerin saldirisina ugrayan 11 yasindaki Ali Kayra Yagmur’u o esnada yoldan geçen bir kisi arabasina alarak kurtardi. Facianin esiginden kil payi dönen çocuk köpeklerin isiriklarindan son anda kurtulmayi basardi. Daha önce de benzer saldirilara maruz kaldigini söyleyen Ali Kayra ve ailesi yasamlarinin bu durumdan dolayi olumsuz etkilendigi ve disariya çikmaya dahi korktuklarini söyledi.

Her gün ayni durumla karsilastiklarini söyleyen mahalleli ise köpeklerin bir an önce toplatilmasi gerektigini belirtti.



“Bugün zor kurtuldum”

Yasadigi saldiriyi anlatan Ali Kaan Yagmur, “Okula giderken her gün ayni saldiriya maruz kaliyorum. Burada her sabah 30-40 köpek oluyor. Beni kovaliyorlar. Birisine bir sey olmadan bu durumdan kurtarilmak istiyoruz. Toplasinlar artik bu köpekleri. Bugün zor kurtuldum. Bacagimi isiracakti az daha. Yola dogru hizlica kostum. Sürekli saldiriyorlar. Bugün bindigim arabadaki abiden de Allah razi olsun. Yoksa kurtulamayacaktim. Beni okula o götürdü” ifadelerine yer verdi.

Osman Yagmur: “Çocuguma üçüncü kez saldirdilar”

Baba Osman Yagmur, her gün tedirgin olduklarini söyleyerek, “Daha önce de yasanan olaylarin tekrari yasaniyor. Mahallemizde sahipsiz ve küpesiz 60 tane köpek var. Bunlar zaman zaman yoldan geçen kadinlara, çocuklara, elinde renkli parçalar olan insanlara, motosikletle harekete eden kisilere saldiriyorlar. Çocuguma üçüncü kez saldirdilar. Esim evde küçük oldugu için müdahale edemediler. Çocugum kostu. Kendisine araba çarpiyordu. Fren yapan araba çocugu köpeklerden kurtardi ve okula götürdü. Tanimadigimiz birisiydi. Buradaki köpeklerin kontrolsüz üremesi sorun. Biz buraya 2 sene önce tasindigimizda birkaç köpek vardi. Çevredeki köpekler üreyince 60 tane köpek oldu mahallede. Mahalleli tedirgin. Sabah okula giden çocuklar magdur durumda. Aksam okuldan gelen çocuklarimiz her gün saldiriya ugruyor. Yetkililere durumu bildirdik ama su ana kadar gelen olmadi. Birinin basina bir is gelmeden bu isin çözülmesi lazim. Biz hayvan karsiti insanlar degiliz. Yanlis anlasilmasin” diye konustu.



Türkan Yagmur: “Çocuk kaçmasa köpek parçalayacak”

Anne Türkan Yagmur ise bir an önce sorunlarinin çözülmesi gerektigini belirterek, “Köpekler bundan önce çocuguma saldirdilar. Belediyeyi aradik. Toplamam kararlarinin olmadigini söyledi.

Gerekli yerleri aradik ama hiç bit netice alamadik. Bugün de çocugum okula giderken tekrar saldirdilar. Çocuk yola dogru kostu, araba çarpacakti. Bir araba durdu çocugumu okula götürdü. Çocuk kaçmasa köpek parçalayacak. Kostugu için araba çarpma korkusunu yasadi. Can havliyle tanimadigi bir araya bindi, o da sikinti. Sag olsun yardimci olan kisi iyi niyetliymis. Çocugu alip götürebilirdi. Bir an önce buna çözüm bulunsun istiyoruz. Binamizda bir çok kisi bu sikintiyi yasiyor” dedi.

Serife Atmaca: “Kendimi zor kurtardim”

Köpeklerin saldirisina maruz kalan diger bir çevre sakini Serife Atmaca, “Evden çikip karsiya geçtigimde bos arsadaki köpekler üzerime kostu. Ben de korkudan karsiya geçmeye çalisinca yukaridan gelen minibüsle çarpisacaktim. Altin kaliyordum, kendimi zor kurtardim. Yürüdükçe tekrar saldirmaya basladilar. Esim de ayni olayi yasadi. Binamizda kucaginda bebegiyle ablamiz var. O da saldiriya ugradi. Bu sadece bize olan bir sey degil. Bu köpekler herkese saldiriyor. Yasli teyzemi var. O kendisini nasil kurtaracak. Bu köpeklerin toplatilmasini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA