(ÖZEL) 'Moka' Sanayi Odasi'nin Nese Kaynagi Oldu

Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) tarafindan sahiplenilen 2 buçuk aylik yavru köpek Moka, çalisanlarin stresini azaltarak kurumun nese kaynagi oluyor.

(ÖZEL) 'Moka' Sanayi Odasi'nin Nese Kaynagi Oldu
Eskisehir Sanayi Odasi çalisanlarinin kurum bahçesinde besledigi Zeytin isimli köpek, iki buçuk ay önce dogum yapti. Yavrulardan bazilari sahiplendirilirken, geriye kalan yavru Moka’yi ise ESO çalisanlari sahiplendi. Beslenme ve diger ihtiyaçlariyla kurum çalisanlarinin ortak ilgilendigi Moka, adeta ESO’nun nese kaynagi oldu. Sirin hareketleriyle yüzleri gülümseten Moka, çalisma ortamindaki stresin de azalmasini saglayarak verimliligi arttiriyor.

“Her türlü ihtiyaçlarina kadar bizler ilgileniyoruz”

Moka’nin tüm ihtiyaçlariyla kendilerinin ilgilendigini aktaran Is Gelistirme Uzmani Cemil Dalkiliç “Bizim yan bahçemizde baktigimiz birkaç köpegimiz vardi ve bunlardan biri hamileydi. 5 Aralik’ta dogum yapti ve 8 tane bebegimiz oldu. Ilk önce bakimlarin hepsini biz üstlendik fakat daha sonra 6 yavruyu sahiplendirdik. Hepsinin kontrollerini hâlâ yapiyoruz. Dobi ve Moka’yi da bizler sahiplendik. ESO binasi içerisinde mamalari ve asilarindan her türlü ihtiyaçlarina kadar bizler ilgileniyoruz” seklinde konustu.



“Kapida bizi karsiliyor ve giderken ugurluyor”

Moka’nin kurumun nese kaynagi oldugunu belirten Dalkiliç, “Bizim için çok güzel bir his. Odaya çok farkli bir enerji ve mutluluk katti. Hayvan demek enerji, insanlara katki demek. Bizler için çok farkli bir deneyim oldu. Onlar bizim nese kaynagimiz. Her sabah geldigimizde kapida bizi karsiliyorlar ve giderken ugurluyorlar. Onlarla vakit geçirmek çok eglenceli” ifadelerini kullandi.

“Moka ile geçirdigimiz 5 dakikalik bir vakit o günün stresini tamamen atmanizi sagliyor”

Eskisehirli sanayicilerin de hayvanlara karsi farkindaliginin yüksek olduguna dikkat çeken Cemil Dalkiliç, “Normalde bu tarz kurumlarda hayvan beslemek pek hos karsilanmaz ancak Eskisehirli sanayicilerin bu konudaki farkindaliklari yüksek. Özellikle Moka’yi gördüklerinde çok güzel tepkiler veriyorlar. Personelin burada hayvanlarla vakit geçirmesi çok önemli, ayni zamanda insanin stresini de aliyor. Bu hayvanlarla geçirdigimiz 5 dakikalik bir vakit o günün stresini tamamen atmanizi sagliyor” dedi.

Kaynak: İHA