Kuru Temizleme Dükkani Kedilere Yuva Oldu

Sahibinin sefkati ile kedi ailesine sicak bir yuva olan kuru temizleme dükkani görenlerin içini isitiyor.

Kuru Temizleme Dükkani Kedilere Yuva Oldu
Eskisehir’de yillardir kuru temizleme isiyle ugrasan Aykut Erdinç, hem evinde hem de dükkaninda birçok kedinin bakimini üstleniyor. Erdinç, dükkânda baktigi kedilerden birinin yavrularini getirmesiyle baslayan serüvende kalabalik bir kedi ailesine ev sahipligi yapiyor. Anne kedinin farkli dönemlerde iki kere dogum yapmasiyla büyüyen aile, kuru temizleme dükkaninda renkli görüntüler olusturuyor.

“Anneleri ensesinden tutup hepsini buraya tasidi”

Anne kedinin yavrularini tasiyarak dükkana getirdiginden bahseden Aykut Erdinç, besledigi kedilerin sayisinin zamanla arttigini anlatti. Yavru kedilerden bazilarinin farkli sebeplerden öldügünü de anlatan Aykut Erdinç, “Dükkânda su an toplam 5 tane yavru kedi var. Hepsinin annesi ayni kedi zaten hepsi birbirine benziyor. Bu yavrularin annesi sürekli gelirdi buraya, beslerdik. Sonra bir gün yaninda yavrularla geldi. Dükkanda bakmaya basladik onlara. Aradan biraz zaman geçti anneleri yine hamile kaldi. Ben dükkanda dogurmasini istememistim. Gitti baska yerde dogurdu. Yavrular biraz büyüdükten sonra anneleri ensesinden tutup hepsini buraya tasidi. Surada uyuyanlardan ikisi en son yavrulardan bir tanesi de arkada uyuyor. En son dogurdugunda üç tane yavru getirdi buraya. Önceki yavrular 5 kardeslerdi. Bir tanesi kedi gribinden öldü, birine araba çarpti. Bir tanesi de geçen hafta kayboldu. O yavrulardan da 2 tane kaldi iste toplam 5 yavrumuz var. Anne de dahil olmak üzere hepsini veterinere götürüp kisirlastirdik” dedi.



“Sadece buradakilere degil, mahalledeki tüm kedilere yardim ediyoruz”

Yavrularin gözlerinde rahatsizlik oldugunu anlatan Aykut Erdinç, esiyle birlikte ellerinden geldigince kedilerin tedavisini de üstlendiklerinden bahsetti. Dükkan sahibi Erdinç sözlerine söyle devam etti:

“Insanlarda iki tane göz kapagi, kedilerde ise üç tane varmis. Önceki yavrularin üçüncü göz kapaklari birbirine yapisikti. Baya ugrastik, tedavi ettirdik. Tedaviyle gözleri biraz açildi. En sonunda ameliyat ettirdik. Hem kisirlastirdik hem de gözleri daha iyi oldu. Dükkana gelen müsteriler de çok seviyor kedileri. Isimiz kiyafetleri yikamak, temizlemek. Bu yüzden temizlige çok dikkat ediyoruz. Bu konuda kedilerden dolayi bir sorun olmadi. Genelde burada camin önünde yatip disariyi izliyorlar. Kiyafetlerle pek isleri olmuyor. Esimle birlikte evimizde de kedilere bakiyoruz. Allah rizasi için elimizden ne geliyorsa yapiyoruz iste. Sadece buradakilere degil, mahalledeki tüm kedilere yardim ediyoruz. Emekli oldugumuzda aldigimiz promosyonu kedilerin tedavisi için veterinere verdik”
Kaynak: İHA