Japonya Hükümetinden Yari OHAL Karari

Japonya’da hükümet Covid-19 salgini nedeniyle uygulanan yari OHAL uygulamasinin süresini Osaka, Kyoto ve Fukuoka dahil 17 eyalette 6 Mart’a dek uzatma karari aldi. Tedbirler diger 5 eyalette ise Pazar günü itibariyle sona erecek.

Korona virüs salgininda 6. dalgayla mücadele eden Japonya’da hükümetten salgin tedbirlerine iliskin yeni karar geldi. Covid-19 salgini nedeniyle uygulanan yari OHAL uygulamasinin süresinin 17 eyalette 6 Mart’a dek uzatilmasina karar verildi.

Osaka, Kyoto Fukuoka, Hokkaido, Aomori, Fukushima, Ibaraki, Tochigi, Ishikawa, Nagano, Shizuoka, Hyogo, Okayama, Hiroshima, Saga, Kagoshima ve Wakayama’da salgin önleme tedbirlerinin uygulanmaya devam edecegi duyurulurken, hastane doluluk kapasitesinin kritik seviyenin altina düstügü Yamagata, Shimane, Yamaguchi, Oita ve Okinawa’da ise yari OHAL’in Pazar günü itibariyle son bulacagi kaydedildi.

Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi toplantisinda yaptigi konusmada ülkedeki salginin durumuna atifta bulunan Japonya Basbakan Fumio Kishida, "Tetikte kalarak ve tüm ihtimalleri aklimizda tutarak meseleyi ele alacagiz" diyerek tedbirli davranma sinyali verdi.

Hedef insan trafigini azaltmak

Enfeksiyon riskini artiran restoran ve benzeri kalabalik alanlarda insan trafigini azaltmayi amaçlayan uygulama kapsaminda bölge valileri isletmelere saat kisitlamasi ve alkol satis yasagi getirebilecek. Sokaga çikma yasagi gibi radikal tedbirlere ise basvurulmayacak. Japonya’da bugün dogrulanan 87 bin 723 yeni vaka ülke geneli toplam bilançoyu 4 milyon 345 bin 103’e tasimis, son 24 saatte 211 kisinin daha yasamini yitirmesiyle ölü sayisi da 21 bin 483 olmustu.
Kaynak: İHA