Ingiltere'de Akaryakita Yeniden Zam

Ingiltere’de akaryakita yapilan zamlarin ardindan benzin ve dizel fiyati kendi rekorunu tazeleyerek en yüksek seviyeye ulasti.

Ingiltere'de Akaryakita Yeniden Zam


Ingiltere genelinde yapilan zamlarla birlikte akaryakit istasyonlarindaki tabelalarda da tekrar degisiklige gidildi. Ingiltere Otomobil Dernegi’nin yaptigi son açiklamaya göre, ülke genelinde benzinin litre fiyati 1.48’i asarak 1.51’e, dizel fiyati ise litre basina 1.51’i asarak 1.54 yükseldi ve tüm zamanlarin en yüksek seviyesine ulasti. Ingiliz araç sigorta sirketi Raf sözcüsü Simon Williams, 55 litrelik bir aracin yakit deposunun tamamen doldurulmasi için 81,41 sterline ihtiyaç duyuldugu belirtirken, “Petrol fiyatinin varil basina 100 dolarin esigine gelmesi ve perakendecilerin toptan akaryakit artisini fiyatlara hizli bir sekilde yansitmaya istekli olmasiyla, önümüzdeki haftalarda günlük bazda yeni rekorlar kirilabilir” ifadelerini kullandi.

YENI ZAMLAR KAPIDA

Ingiltere’de 1992 yilinin Mart ayindan bu yana yillik enflasyon seviyesi yüzde 7,2 seviyesine ulasarak, yeni bir rekor kirdi. Gaz ve Elektrik Piyasalari Ofisi (Ofgem), 1 Nisan itibari ile gaz ve elektrikte de yüzde 54’e yakin bir artis olacagini açiklamisti.

(Yunus Dalgiç-IHA)
Kaynak: İHA