Gürbulak Sinir Kapisi'nda 55 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince Gürbulak Sinir Kapisi’nda süpheli bir tirin dorse tabanina olusturulan gizli bölmede 55 kilogram eroin cinsi uyusturucu madde ele geçirildi.

Gürbulak Sinir Kapisi'nda 55 Kilogram Eroin Ele Geçirildi
Gümrük Muhafaza ekiplerince Gürbulak Gümrük Kapisinda gerçeklestirilen uyusturucu operasyonunda süpheli bir tir önce x-ray tarama cihazina sevk edildi. Yapilan taramada tirin dorse tabaninda süpheli yogunluga rastlanmasi sonucu arama hangarina alinan tir, narkotik dedektör köpekler tarafindan da kontrol edildi. Narkotik dedektör köpeklerin tirin dorse tabanina tepki vermesi üzerine süpheli alanlarin kesilerek açilmasina karar verildi.

Kesilerek açilan alanlardaki bosluklarin gizli bölme olarak kullanildigi tespit edildi. Bu bölmelerde yapilan aramada özel düzenek ile seritler halinde siralanmis 143 paket bulundu. Bulunduklari yerden çikarilan paketlerdeki toz maddenin uyusturucu ve kimyasal madde test cihazi ile yapilan analizinde eroin oldugu belirlendi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin basarili operasyonu sonucu toplam 55 kilogram agirliginda eroin ele geçirilirken uyusturucunun naklinde kullanilan araca el konuldu. Araç sürücüsü, Dogubayazit Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan dosya kapsaminda çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA