Donan Karaman Gölü Havadan Görüntülendi

Denizli’nin Çameli ilçesinde hava sicakliklarin eksi 20 derecenin altina düsmesi edeniyle geçtigimiz Ocak ayi ortalarinda donan Karaman Gölü, havadan görüntülendi. Sicakliklarin yükselise geçmesiyle birlikte buz kalinliginin incelmeye basladigi göl ve çevresinde kartpostallik görüntüler olustu.

Donan Karaman Gölü Havadan Görüntülendi


Çameli’nin dogal güzelligi ve basta kus türleri olmak üzere yaban hayatina ev sahipligi yapan Karaman Gölü, etkili kar yagisi ve eksi 20 derenin altina inen hava sicakligi nedeniyle geçtigimiz Ocak ayi ortalarinda buz tuttu. Son 10 yilin en agir kis kosullarinin yasandigi ilçede, Karaman Gölü’ndeki buz kalinligi yer yer 15 santimetreye ulasti. Gölün buz tutmasi, çevredeki kus türleri ve diger hayvanlari da olumsuz yönde etkiledi. Gölün buz tuttugunu gören doga tutkunlari, yaban hayatinin aç kalmamasi için zaman zaman bölgeye giderek yem ve yiyecek birakti.

Donan gölde havanin isinmasiyla birlikte çözülmeler baslasa da, gölün büyük kismi halen özellikle gece aniden düsen hava sicakliklari nedeniyle buzla kapli kaldi. Hava sicakliginin gece ve sabah saatlerinde sifirin altinda seyretmeye devam ettigi ilçede, Karamanli Gölü gibi yüksek ve kirsal kesimleri kaplayan beyaz örtü kendisini korudu. Halen büyük bir kismi buzla kapli olan göl, çevresindeki karla kapli arazi ve daglarda kartpostallik görüntüler olustu. Buz tutan Karaman Gölü ve çevresindeki görsel güzellik, havadan dron ile görüntülendi.
Kaynak: İHA