Burhaniye Belediyesi Kooperatiflesmeye Öncülük Yapiyor

Burhaniye’de, “Burhaniye ve Köyleri Kirsal Kalkinma Kooperatifi” Belediyenin öncülügünde kuruluyor. Burhaniye’de, özellikle tarima yönelik yapilan en önemli adimlardan birine daha imza atan Burhaniye Belediyesi, kirsal mahallelerde tarimi destekleme ve üretilen ürünler için kooperatiflesme sürecini baslatti.

Burhaniye Belediyesi Kooperatiflesmeye Öncülük Yapiyor
Burhaniye genelinde ilk planda kirsal mahalleleri kapsayacak kooperatiflesme süreciyle ilgili Tarim Orman Il Müdürlügü’nde görevli yetkililer tarafindan üyelere bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Kooperatiflesme sürecinde Pelitköy, Yaylacik, Hacibozlar, Tahtaci, Avunduk, Kirtik ve Sahinler olmak üzere 7 kirsal mahalle muhtari kurucu üyeleri, Tarim Orman Il Müdürlügü yetkililerince yapilan toplantiyla bilgilendirildi. Yetkililerce yapilan toplantida, Kooperatiflesme sürecinde yapilmasi gerekenler, alinacak ve yapilacak hizmetlerle, genel bilgiler yer aldi. Kirsal alanlarda ikamet eden vatandaslarin gelir ve refah düzeylerinin artirilmasi, insan toprak iliskilerindeki dengesizliklerin giderilmesi, kentsel alanlardaki fiziksel ve toplumsal altyapinin olusturulmasi, tarimsal ürünlerin daha iyi degerlendirilmesi, yem, arazi, makine vb. konularinda yardimlarin nasil alinabilecegi yönünde bilgiler aktarildi.
Kaynak: İHA