Baskan Altay Açiklamasi 'Iklim Surasi Ülkemiz Için Önemli Bir Perspektif Olusturacak'

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin Konya’da yapacagi Iklim Surasi ilgili olarak, Konya’nin çok önemli bir suraya ev sahipligi yapacagini belirterek, “Iklim Surasi, Pazartesi günü sehrimizde baslayacak. Suranin Konya’mizda olmasi, iklim degisikliginden en fazla etkilenen ilin Konya olmasindan dolayi bizim açimizdan çok önemli. Buradan çikacak sonuçlar da hem Konya’miz hem de ülkemiz için önemli bir perspektif olusturacak” dedi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Iklim Surasi Ülkemiz Için Önemli Bir Perspektif Olusturacak'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nca düzenlenen Iklim Surasi, 21-25 Subat 2022 tarihleri arasinda Konya’da yapilacak. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, günümüzde iklim degisikligi sorununun sadece Türkiye’nin degil tüm dünyanin en önemli gündemi durumunda oldugunu ifade etti.



650 Bilim insani katilacak

Iklim Surasi’nda iklim degisikliginin sehirlere ve ülkelere getirecegi olumsuzluklar ve bununla nasil mücadele edilecegi konusunda istisareler yapilacagini kaydeden Baskan Altay, “Konya, çok önemli bir suraya ev sahipligi yapacak. Iklim Surasi Pazartesi günü sehrimizde baslayacak. Iklim Surasi’nin Konya’mizda olmasi, iklim degisikliginden en fazla etkilenen ilin Konya olmasindan dolayi bizim açimizdan çok önemli. Sadece Konya’nin degil, tüm Türkiye’nin iklim degisikligi konusundaki önemli konulari; 650 bilim insani, çevreci kuruluslar ve kurumlar tarafindan tartisilacak ve bir sonuç bildirgesi ortaya çikacak” diye konustu.



"Konyamiz ve ülkemiz için önemli bir perspektif olusturacak"

Yenilenebilir enerjinin artirilmasi, karbon saliniminin azaltilmasi, çocuklarimiza daha iyi bir çevre birakmak için Iklim Surasi’nin çok önemli oldugunu vurgulayan Baskan Altay, “Bu programin özellikle Konya’da gerçeklestirilecek olmasindan dolayi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum’a tesekkür ediyoruz. Tüm misafirlerimizi Konya’da en iyi sekilde agirlamak için hazirliklarimizi yaptik. Insallah Iklim Surasi’ndan çikacak sonuçlar da hem Konya’miz hem de ülkemiz için önemli bir perspektif olusturacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA