Annesi Arkadasi Tarafindan Katledilen Genç Adam IHA'ya Konustu

Afyonkarahisar’da annesinin bogazini keserek öldüren sahsin geçtigimiz aylarda 10 bin TL borç verdigi arkadasi oldugu ortaya çikan genç adamin adeta dünyasi basina yikildi. Olaydan dolayi sorusturma kapsaminda ‘anne katili’ damgasi yiyip yaklasik 1 ay boyunca cezaevinde yatan sahis simdi katillerin en agir cezayi almasini istiyor.

Annesi Arkadasi Tarafindan Katledilen Genç Adam IHA'ya Konustu
Afyonkarahisar’in Bayat ilçesinde geçtigimiz 25 Ocak’ta 58 yasindaki Hacer Evlice isimli kadin evinde bogazi kesilmis vaziyette bulunmustu. Olayin ardindan kadinin oglu Ahmet Evlice ve kayinbiraderi B.E. süpheli sifatiyla gözaltina alinmis daha sonrada gözalti sürelerinin dolmasiyla tutuklanmislardi. Olayin aydinlatilmasiyla yasli kadini katledenin oglu Ahmet Evlice’nin arkadasi Fatih Arisoy oldugu ve olayda Emre Kaya’nin da gözcülük ettigi olay öncesi de M. Ç.’nin de planlama asamasinda oldugu zanlilar tarafindan itiraf edilmisti.

“Annemi görünce sok geçirdim, anneni kesmissin dediler”

Katil zanlilarinin bulunmasiyla amcasi ile birlikte serbest birakilan Ahmet Evlice olayi Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. Polislerin annesini kestigini söylediginde sok yasadigini belirten Ahmet Evlice su ifadelere yer verdi:

“O gün sabah saat 9 buçukta evden ayrildim kahvaltiyi yaptiktan sonra. Dükkana geldim. Saat 11’e çeyrek kala agabeyim aradi altini aldim diye. Telefonu kapattiktan sonra siparisler vardi onlari yetistirdim. Daha sonra annem aradi ve agabeyin dedi altini almis getirmis dedi.

Tamam anne dedim hapini falan attin mi dedim, attim dedi kapattik. Saat 17.30’a kadar arkadaslarla birlikte dükkanda oturduk. Annem beni normalde arardi aramadi bende merak ettim. 5 buçuktan itibaren arka arkaya aramaya basladim. Sonra saat 18.00’da yanima arkadayim geldi ve bana ne oldu diye sordu. Bende annem açmadi kalp krizi falan geçirir süpheleniyorum dedim ve 18.15’ta eve gittim. Eve girdigim annemi hunharca katletmisler. Bogazini ve kafasini bezle sarmislar. Ben de anneme anne dedim elledim annemin nefes almadigini fark ettim ve o anda sok geçirmisim. Polisler geldi beni aldi. Sak geçirdigim için bogazinin kesilmis oldugunu göremedim. Ben bogulmus zannettim. Ben sok geçirince karakolda söylediler ‘anneni kesmissin’ diye.”

“Hapiste intihar etmeyi düsündüm”

Süpheli sifatiyla gözaltina alindiginda annesinin cenazesine katilamadigini belirterek, bunun bir evlada verilebilecek ceza oldugunu aktirdi. Hapiste intihar etmeyi daha düsündügünü söyleyen Evlice, “Gözalti süreci benim için çok zor geçti. Annemin cenazesine katilamadim. Bir evlada verilecek en büyük ceza bu oldu. Daha sonra suçum günahim olmadigi halde hapishaneye girdim. Orada bir gün bile yatmak ölüm. Kendimi öldürmeyi dahi düsündüm orada” dedi.



“Annemi katledenlerin arkadaslarim oldugunu ögrenince dünyam yikildi”

Annesini katleden arkadasina birkaç ay önce 10 bin TL borç verdigini belirten Evlice, “Annemi katledenlerin arkadaslarim oldugunu ögrenince dünyam yikildi” diyerek annesinin bogazini kesen sahsa çok iyilik yaptigini söyledi.

Acili evlat Evlice, “Fatih’e o kadar iyilik yaptim agabey borç para ver bana dedi 10 bin lira çikardim verdim. Agabey 2 ay sonra öderim dedi tamam dedim. Dükkanina çig köfte alamiyordu yardim ediyordum. Ayran geliyordu bana agabey 3 koli ayran ver bana, 5 kolu ayran ver bana diyordu veriyordum. Her türlü iyiligi yaptim. Iyilige karsilik bunu yapmis. O zamanlar 10 bin TL borç istemisti, ben de evden getireyim vereyim demistim. Bir sohbet esnasinda kendisi de vardi dedim ki benim evlenme param hazir, bilezikleri aldim demistim onlari unutmamis” diye konustu.

Olayi kisa sürede aydinlatan Afyonkarahisar emniyetine tesekkür eden Evlice, katilerin en agir cezayi almasini istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA